Предизвикателството към БНТ, bTV и Нова – “рЕмисия Новини” – с проява в Стара Загора в понеделник, 22 август

STZAGORA.NET
*
На 22.08 (понеделник) от 19:00 на площадката на мемориален комплекс “Бранителите на Стара Загора” ще се проведе събитие в подкрепа на кампанията “рЕмисия Новини”, която беше инициирана миналата седмица от позитивната онлайн медия “Успелите” (uspelite.bg). Ако споделяте позицията на младите хора, можете да заявите своята подкпрепа, като присъствате на събитието в планувания час и място.

Призивът е от името на старозагореца Венелин Петков.

Целта на кампанията е да повдигне в общественото пространство темата за това, че в новинарските емисии на трите национални телевизии не попадат много добри и стойностни неща, които заслужават вниманието на зрителите, а за сметка на това в някои от репортажите на негативни събития се наблюдава преекспониране на фактите и нарушаване на Етичния кодекс на медиите в България, който е подписан и от трите национални телевизии. Чрез кампанията представителите на позитивната медия искат да покажат, че е възможно да бъде постигнат баланс при медийното отразяване без това да се отрази на рейтинга на самите новини в негативен аспект. “рЕмисия Новини” цели да повдигне на обществен дебат този казус и най-висшата инстанция – тази на българският зрител да изрази своята позиция.

Само за една седмица кампанията е достигнала до над 100 000 души, като близо 3000 са заявили своята подкрепа в създанетото събитие. Планът за популяризиране на кампанията включва различни активности, в които се включват все повече доброволци.

Ти си човек като мен, като него, като всички останали 7 милиарда души на тази планета. Ставаш сутрин за работа, стоиш цял ден в потъналия в сиво офис и чакаш денят да приключи. Прибираш се вкъщи, вечеряш, пускаш новините и след това лягаш обратно в леглото, за да повториш всичко това на следващия ден. И така ден, след ден, седмица след седмица, месец след месец.

Докато една прекрасна сутрин се събуждаш, включваш телевизора, за да изгледаш дневната доза новини и осъзнаваш, че всичко, което минава пред очите ти е катастрофално. Питаш се какво ли щеше да бъде, ако целият информационен поток от новини бе изпълнен с обективно и балансирано съдържание. Факт е, че има негативни събития, които няма как да бъдат подминавани, но това не бива да е причина да забрявме стойностните и градивни новини. Тези, които ни вдъхновяват.

Ако и ти като нас мислиш ден и нощ как да направиш Промяната, присъедини се към събитието “Предизвикателство към БНТ, bTV и Нова – рЕмисия Новини”, за да дадеш своя глас. Той ще бъде чут, защото всички сме заедно в битката за по-добър медиен свят.

“рЕмисия Новини” е едно целенасочено обръщение към трите най-големи телевизии в страната БНТ, bTV и Нова – покажете ни една централна емисия само с положителни новини!

Кампанията е еднозначен апел, стремящ се да превърне един наболял проблем в обществен дебат. Умишлено поставяме въпроса пред най-висшата и критична инстанция – тази на българския зрител и неговите очаквания.

В началото на миналата седмица от позитивната онлайн медия “Успелите” (uspelite.bg) стартирахме една кампания, от която всички имаме нужда – “рЕмисия Новини”. Тя има за цел да повдигне в обществото дебата за това, че много добри и стойностни неща, които се случват у нас не намират своето място в новините на трите най-големи национални телевизии. Същевременно с това неща, които се отразяват и са негативни са преекспонирани или се нарушава Етичния кодекс на медиите в България.

Ако и вие споделяте идеята нашата идея и се намирате в Стара Загора, заповядайте на площадката пред паметника на Самарското знаме следващият понеделник (22.08) от 19:00 и нека заедно изразим своята позиция. Всички присъстващи ще имат възможност да разпънат един голям банер и да направим една снимка от въздуха, благодарение на един прекрасен фотограф, който също подкрепя идеята на #рЕмисия.

Не се притеснявайте да носите и ваши готови шаблони, с които да изразите мнението си по-възможно най-креативния и усмихващ начин. Ако ви е писнало всеки ден да бъдете заливани с негативизма, който облъчват трите национални телевизии елате и нека заедно изразим своята подкпрепа за една по-добра медийна среда в България.
Покани приятел! Изрази подкрепа с #рЕмисия! Само заедно можем!
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн