Издателство “Просвета” внесе в МОН 39 проекта за нови учебници

STZAGORA.NET
*
Тридесет и девет проекта за нови учебни комплекти и учебници за 1-ви и 5-ти клас – цял микробус, внесе на 9 август за одобрение в Министерството на образованието и науката (МОН) издателска група „Просвета“. Към тях има и над 20 учебни тетрадки по новата програма.

По всеки учебен предмет има по два или дори по три различни учебника. „Това е така, защото децата са различни като индивидуални потребности, способности и интереси, а всеки учител трябва да има възможността да подбере онзи учебник, който оцени като най-подходящ за своите ученици“, обясняват от издателството.

За да се различават не само по авторските си колективи, учебниците са означени с три марки: познатите „Просвета“ и „Просвета АзБуки“ и новото „Просвета Плюс“.

За 1-ви клас са внесени за одобрение в МОН: три комплекта буквар и читанка, два комплекта по математика, три – по околен свят, два учебника по музика, два учебника по изобразително изкуство и два комплекта по технологии и предприемачество.

За 5-ти клас са внесени: три учебника по български език, два по литература, три математики, два учебника по география и икономика, три учебника по човекът и природата, два по информационни технологии, два по музика, два по изобразително изкуство, два учебника по технологии и предприемачество, по един учебник по английски, немски, френски и руски език.

Всички учебници са дело на компетентни автори, художници, оформители и редактори. Уроците са на лек и разбираем език, съобразен с възрастта на децата. Съдържанието е изчерпателно и напълно съответства на учебните програми.

Всички печатни учебници са придружени и от електронни, които съдържат изключително атрактивни 3D анимации, както и допълнителни интерактивни упражнения и задачи. Те правят обучението по-интересно, с тях и малките, и по-големите се забавляват, докато учат, защото е-учебниците говорят, свирят, пеят, разказват истории чрез триизмерни възстановки и видеоклипове.

Новите учебници (с изключение на историята за 5. клас) няма да влязат в употреба от 2016/2017 учебна година, а от следващата.

Ако желаете допълнителна информация, материали или илюстрации, можете да се свържете с издателство “Просвета” на телефон 02/818 20 14 или по електронната поща на адрес prosvetaoffice@prosveta.bg.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн