Шест месеца затвор наложи Районният съд в Стара Загора спрямо пиян шофьор

STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу Панайот Ж., на 39 г., обвинен за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл.343 б, ал.1 от НК – престъпление по чл.343б, ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора е признал за виновен Панайот Ж. и му е наложил е наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца при първоначален строг режим.

На 17 март 2016 г. г. Панайот Ж. консумирал алкохол. Въпреки нетрезвото си състояние той привел в движение лек автомобил, марка „Форд Ескорт“, и го управлявал по улиците в с. Бъдеще, община Стара Загора.

Панайот Ж. изгубил контрол над управлението на автомобила и катастрофирал, като се ударил в масивна ограда на недвижим имот в селото. На място пристигнали екипи на ЦСМП – Стара Загора и ОД на МВР – Стара Загора. При извършената проверка било установено, че Панайот Ж. е в нетрезво състояние (от него се излъчвала миризма на алкохол, говорът и движенията му били затруднени). Панайот Ж. бил отведен в ЦСМП – Стара Загора, където му била взета кръв за изследване. При назначената в хода на досъдебното производство химическа експертиза било установено, че в кръвта на Панайот Ж. се е съдържал алкохол в концентрация 2,67 промила.

Панайот Ж. е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер. През 2013 г. е бил осъден на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, чието изтърпяване е било отложено за срок от три години, отново за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Съдебният акт на Районен съд – Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

В отделно производство от същата дата на основание чл.68, ал.1 от Наказателния кодекс било приведено в изпълнение и наложеното наказание на Панайот Ж. по друго дело по описа на Районен съд – Стара Загора в размер на 10 месеца лишаване от свобода, които Панайот Ж. трябва да изтърпи отделно от одобреното със споразумение наказание.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн