Прибират безплатно от домовете излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

STZAGORA.NET
*
Ако вкъщи или в офиса имате стар или неработещ хладилник, телевизор, пералня, фризер, компютър, печка и други подобни непотребни уреди, но не знаете как и къде да ги изхвърлите, или са твърде тежки и не ви се занимава с проблема, не се безпокойте. Вече има начин да се отървете от тях, без да се озорите ни най-малко. Необходимо ви е да знаете само един напълно безплатен (“зелен”) национален телефонен номер: 0 800 14 100 (без никакъв друг код), и да се обадите на него. Ето какво ще се случи след това:

На безплатно посещение при вас ще пристигне мобилна група, която ще вземе ненужния ви уред и ще ви предостави всички необходими документи, удостоверяващи законосъобразното му рециклиране. Излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване се събира и транспортира от всички населени места в страната. Безплатно за вас, дори с малък бонус за клиентите физически лица – под формата на ваучер на стойност от 2 до 10 лева, в зависимост от големината на уреда, който може да се използва при покупка в “Технополис”.

Приемат се всички видове електрически и електронни уреди, без значение от състоянието им, вида, размера, годината на производство, търговската им марка и т.н. Няма ограничителни изисквания за външния им вид, но е добре да не правите предварително опити сами и в домашни условия да разглобявате старите си електроуреди с цел да извлечете от тях метални компоненти, защото непрофесионалното разглобяване носи риск за здравето и околната среда.

Приемат се телевизори, хладилници, готварски, отоплителни и микровълнови печки, перални, бойлери, сешоари, видеа, телефони, компютри, монитори, принтери, ютии, съдомиялни и сушилни машини, миксери, пасатори, прахосмукачки, радиоприемници, шевни машини и други подобни уреди.

Заявки може да се подават по телефона или по електронната поща в центъра за обслужване на клиенти, който работи ежедневно – от понеделник до неделя, от 08:15 ч. до 19:30 ч.

Освен на безплатния национален телефон 0 800 14 100 (без код за населено място), заявки се приемат и на мобилен номер 0882 500 336. Могат да се подават и по електронната поща на адрес order@makmetal.eu

След приемане на заявката ще бъдете включени в графика за посещение на адрес.

Събирането на стари електроуреди намалява потенциалните опасности за човека и природата, причинени от тези отпадъци, като значително увеличава количеството на повторно употребеното, рециклирано и оползотворено излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн