Пожар горя около подстанция “Марица-изток” край Гълъбово

STZAGORA.NET
*
Около 14 часа вчера се запалиха сухи треви, храсти и отделни дървета в района на подстанция “Марица-изток” край Гълъбово. Районът е на границата с община Симеоновград.

Огънят е тръгнал от землището на съседното село Пясъчево, община Хасково. Веднага са били изпратени два екипа огнеборци от Гълъбово и един от Хасково с общо 5 пожарни. Община Гълъбово е помогнала с водоноски и заораване по периметъра на обхванатата от огъня площ.

След 2-3 часа гасене пожарът е бил овладян, като около горялата територия са изорани двойни просеки с тежка техника. Не е възникнала опасност за подстанция “Марица-изток”, която има добра противопожарна защита, съобщи директорът на РД БПЗН – Стара Загора комисар Стоян Колев.

Във вчерашния ден огнеборците са гасили и пожар в района на павелбанското село Александрово. Продължило е дежурството и в района на Спасово, за да не се допусне рецидив на големия пожар там отпреди два дни.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн