Честваме 139 години от Шипченската епопея на 27 август

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов обсъди днес с областния управител на Габрово Николай Сираков и с представители на полицията от Габрово и Казанлък организацията на предстоящото национално честване на 139-ата годишнина от Шипченската епопея. То ще се проведе на вр. Шипка под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

На срещата бе разисквана в подробности програмата на честването, организатор на което тази година е Община Габрово. Тържествата ще започнат на 26 август в Габрово и ще продължат на следващия ден на паметния връх. По традиция и този път ще има състезателно изкачване на стълбите до паметника от ученици, състезание по ориентиране в района, прожекции на филми в сградата на НПМ „Шипка-Бузлуджа”, открит урок и други интересни мероприятия. Официалната част ще започне в 13.15 ч. След нея е предвидена възстановка на боевете.

И тази година НД „Традиция” ще зарадва гостите на празника на вр. Шипка с приготвен във военно-полева кухня вкусен руски борш.

За гражданите, които желаят да посетят тържествата на 27 август, ще има организиран автобусен транспорт от общините Стара Загора и Казанлък.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн