Над 3 хиляди социалисти от област Стара Загора ще отбележат 125-та годишнина на организираното социалистическо движение на Бузлуджа

STZAGORA.NET
*
Председателят Румяна Динева и членове  на Областния съвет  на БСП-Стара Загора ще участват в националното съвещание на БСП под наслов „За задачите на БСП в Президентски избори 2016 г.“, което ще се проведе на 29-ти юли, петък, от 13.30 ч.  в Габрово, зала „Възраждане“. Форумът е част от програмата за 125-та годишнина на организираното социалистическо движение.

В него ще вземат участие лидерът на левицата Корнелия Нинова, членове на Националния съвет на партията, народни представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, евродепутатите от БСП/ПЕС, общински, районни, градски и областни председатели на БСП, кметове и общински съветници  на левицата от страната.

За да се включат в събора на левицата на 30-ти юли, 11-те общински партийни структури  от област Стара Загора организират своите членове и симпатизанти да се качат до „Историческата поляна” под връх Бузлуджа. Предварителната информация сочи, че над 3 хиляди социалисти от региона ще честват юбилея.

Програма Бузлуджа`2016

29-ти юли 2016, петък

От 13.30 ч. в Габрово, в зала „Възраждане“, ще се проведе национално съвещание на БСП под наслов „За задачите на БСП в Президентски избори 2016 г.“.

От 15.45 ч. председателят Корнелия Нинова, членове и симпатизанти на БСП ще поднесат цветя на паметната плоча „Бузлуджански конгрес“, Паметника на Васил Априлов, Паметника – костница на площад „Възраждане“ в Габрово.

В 16.00 ч. на площада в Габрово председателят на БСП ще даде старт на колоездачно състезание за Купа „Бузлуджа 2016 г.“, а от 17.30 ч. на връх Шипка ще бъде награждаването на победителите в състезанието.

В 17.45 ч. ще бъдат поднесени венци пред Паметника на свободата на връх Шипка.

30-ти юли 2016, събота

На 30-ти юли, събота, в 7.15 ч. ще започне туристически поход от паркинга под връх Шипка до “Историческа поляна” на връх Бузлуджа.

От 10.30 ч. в местността Историческа поляна ще бъде открит националният събор на левицата „Бузлуджа 2016 г.” под наслов „За България, която обичаме” с поднасяне на венци и цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение”, на Паметника на Хаджи Димитър и на Паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

В 11.00 ч. ще започне програмата, като за доброто настроение на присъстващите ще се погрижат гайдарите от формация „Орфикус” и дуо „Родопи”, група „Белканто”.

От 11.30 ч. лидерът на БСП ще даде началото на националния политически митинг.

Във втората част на художествената програма ще вземат участие Георги Христов, Михаела Маринова, Йордан Здравков, група „Белканто”, група „Виво Монтана” и др.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн