Кадрови трус в ДБГ: областният координатор хвърли оставка и напусна партията

STZAGORA.NET
*
Областният координатор на партия “Движение България на гражданите” Димитър Чорбаджиев обяви днес пред медиите в Стара Загора, че хвърля оставка от поста и напуска партията. Той мотивира решението си с “опита за авторитарно управление на партията в област Стара Загора, опита за всяване на допълнителни напрежения в Реформаторския блок, вмешателство в нашата работа и незачитане мнението на областните структури, методите на изграждане на партийни структури на ДБГ в областта и тяхното функциониране”.

След сравнително успешните за ДБГ Евроизбори и вота за Народно събрание се случили “някои неща, които аз дълго време премълчавах” – допълни Чорбаджиев. Кадровите решения в региона не съвпадали с неговите и той постфактум научавал за назначенията на ключови постове. Противопоставил се и на подредбата на листата с кандидат-съветниците на ДБГ, след което загубил, по думите му, всякаква подкрепа на националното ръководство на партията и с колегите му изкарали местните избори на собствени сили. “Резултатите ни на местните избори не бяха добри, но не бяха и лоши. Не успях да стана общински съветник, класирах се на трето място в избора за кмет” – припомни той. След това за общински председатели на партията се назначавали хора, несъвпадащи с предложенията, които той давал. По предложение на народния представител от РБ/ДБГ Димитър Танев бил назначен и председателят на партията в Стара Загора. Това според него не били естествените лидери, което нямало да се отрази добре на партията на едни следващи избори.

“Търсех доста време причината у мен самия, но не мога да си пренебрегна принципите за невмешателство на централното ръководство на местно ниво. Не целя никакви раздори в партията. Нека новият областен председател, който ще бъде избран, да работи и да се докаже. Но аз повече не мога да присъствам” – завърши Чорбаджиев. Той благодари на колегите си от Реформаторския блок за съвместната работа и им пожела успех, като заяви, че ще им помага според възможностите си. Поне до президентските избори наесен Димитър Чорбаджиев нямало да се включва в други партии. “Надявам се човекът, който ще ме наследи на поста, да работи също добре с колегите от другите партии в Блока” – заяви той.

Тази вечер на конференция на структурите на ДБГ в областта от 19.00 часа на мястото на Димитър Чорбаджиев се очаква да бъде избран нов областен координатор.
#
Димитър Танев – зам.-председател на партия ДБГ, депутат на Реформаторския блок от Стара Загора:

Димитър Чорбаджиев си отива заради липсата на подкрепа

Няколко часа по-късно днес пред медиите в Стара Загора застана и организационният секретар на “Движение България на гражданите” и зам.-председател на партията Димитър Танев. “Оставката на Димитър Чорбаджиев е нещо нормално – каза той. – След като не получи нито една номинация за областен председател от всичките общини в Старозагорска област, какво очаквате? Хората са си изразили мнението. На местните избори го пререди половината листа и той не можа да стане общински съветник. Вижте резултатите. В този смисъл аз го поздравявам, защото постъпи достойно и се оттегли, макар и в последния момент. След като не бе подкрепен от своите хора, мястото му не е тук. Но може би след местните избори трябваше да има по-ясна отговорност за постигнатите резултати. Те не отговаряха на възможностите на ДБГ и Реформаторския блок.”

На областно събрание от 19 часа тази вечер делегати от всички общински организации на “Движение България на гражданите” в Старозагорска област избират нов областен координатор. Кой е избраният, ще съобщим, след като това бъде обявено.

Димитър Танев съобщи още, че в 16 часа днес, с изтичането на последния срок за представяне на номинациите за президент и вицепрезидент, партиите в Реформаторския блок са депозирали 6 кандидатури в запечатани пликове. Те ще бъдат отворени в 12.00 часа в петък в присъствието на лидерите на партиите от Блока. От тях ще бъдат избрани двете най-печеливши имена.

“В Реформаторския блок сме готови да влезем в преговори с ГЕРБ за излъчване на кандидатура на мнозинството срещу такава на опозицията. Но сигналите са, че ГЕРБ ще издигне своя партийна кандидатура, докато нашите имат ясно изразен граждански характер. Изборът на президент обаче изобщо не е предрешен. Очаквам много интересна, непредсказуема кампания, резултатът от която може да бъде една приятна изненада” – заяви Димитър Танев.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн