БСП – Стара Загора изпраща в София 11 номинации за президент и вицепрезидент

STZAGORA.NET
*
На конференция, проведена в събота в хотел “Верея”, общинската организация на БСП – Стара Загора номинира 11 известни българи за президент и вицепрезидент. След обсъждането в основните партийни организации постъпиха 30 имена, съобщи за медията ни Валентина Бонева, председател на общинския партиен съвет. 28 от тях са предложени на вниманието на конференцията и гласувани. 11-те, получили най-високо одобрение, днес ще бъдат изпратени на партийното ръководство в София. Под черта ще бъдат добавени за информация и осталаните 18.

По азбучен ред одобрените 11 имена са следните:

Андрей Пантев, Антон Дончев, Георги Марков, Димитър Йончев, Иван Гайтанджиев, Илияна Йотова, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Огнян Герджиков, Стефан Данаилов и Румен Гечев. Не се посочва изрично за коя от позициите в президентската двойка се предлага съответното име.

Сред обсъжданите, но отпаднали от списъка са Александър Симов, Ангел Марин, Боян Дуранкев, Жан Виденов, Иво Христов, Кръстьо Петков, Мая Манолова, Михаил Миков, ген. Михо Михов, Нако Стефанов, Огнян Буюклиев, Пламен Орешарски, Таско Ерменков, Тома Томов, Янаки Стоилов и др.

Участвалите в работата на конференцията народни представители Драгомир Стойнев и Георги Гьоков също са били предложени, но са си направили самоотводи.

В доклада си пред конференцията Валентина Бонева е обобщила работата на БСП – Стара Загора в периода от конгреса на партията в началото на май до момента. Тя е акцентирала върху проведеното сред основните партийни организации допитване за президентската двойка. Старозагорската партийна организация е втора по активност и по абсолютен брой на участвалите в допитването след Плевен, за което е получила поздравления от партийния лидер Корнелия Нинова.

Направените в страната предложения за президент и вицепрезидент следва да бъдат обобщени до края на август. Възможно е двойката да бъде обявена от БСП и още на Бузлуджа идната събота, където партията ще чества на традиционния си събор своята 125-годишнина.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн