Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 47-годишен мъж за лихварство

STZAGORA.NET
*
Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем А.Т., на 47 г., от Стара Загора, за това, че без съответно разрешително извършвал по занятие банкови сделки, за които се изисква такова разрешение – престъпление по чл. 252, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че от 2011 г. до 2016 г. обвиняемият А.Т. е предоставял значителни парични суми срещу лихва на различни лица, като от деянието са получени значителни неправомерни доходи. По данни на разследването обвиняемият е сключвал обезпечения по договорите за предоставяне на парични суми, в повечето случаи чрез учредяване на ипотеки. Договаряни са били различни размери на лихвите, които са варирали от 5% месечно до 30% годишно.

До момента са разпитани пред съдия седем свидетели, извършени са претърсвания на адреси и продължават процесуално-следствените действия. А.Т. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо него.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн