Ивайло Йорданов: “Искаме да извлечем максимума от утрешния мач”

STZAGORA.NET
Ивайло Йорданов говори пред медиите преди мача от втори квалификационен кръг на Лига Европа межу “Берое” и ХИК. Вижте какво сподели той за очакванията си за мача:

“Надявам се да стане един хубав мач и да зарадваме зрителите и публиката на стадиона в Стара Загора и пред малкия екран в България. Да не забравяме, че ХИК играе във Финландия и има вече 16 мача от първенството, а ние имаме само 2 официални с “Радник”. ХИК е стойностен отбор с футболисти, минали през европейски грандове. Опитен отбор. Участва почти всяка година в турнирите в Европа. Доколкото си спомням, е единственият участник от Финландия в групите на Шампионската лига. Надяваме се да направим така, че да извлечем максимума от утрешния мач” – обясни Йорданов.

“Както казах още на пресконференцията в Баня Лука, още на другия ден след прибирането започнахме да разучаваме противника, защото наистина е стойностен отбор с доста опитни играчи. Това правихме цяла седмица от връщането ни от Босна и Херцеговина” – допълни той.

“Времето е такова, каквото е. Ние не можем да си избираме да играем на приятна температура. Наистина е много горещо. Утре го дават най-горещия ден в седмицата. Доста е неприятно и за нас, и за всички хора, които ще дойдат да гледат. Да се надяваме, че ние ще бъдем подготвени за времето и то няма да изиграе такава роля в утрешния мач” – обясни треньорът, който като футболист стана четвърти в света с България.

“Аз казах и на първата пресконференция, ние правим нов отбор и се изисква време. Някои не вярваха на думите, които говорих при вас, но се видя, че с всеки изминал мач отборът се подобрява. Така е като се прави нов отбор, необходимо е време. Не се прави отбор за месец или два” – каза още той.

“Треньорските задачи, които ще поставим на футболистите, не бих желал да ги коментирам пред вас. Това си остава в съблекалнята за самите футболисти. Утре се надявам да се представим достойно и да зарадваме феновете не само в Стара Загора, но и в цяла България. Сигурен съм, че никой от треньорския щаб и футболистите не иска да се представи по-малко достойно утре” – допълни Йорданов.

“Борим се със слабостите с работа и с много тренировки. Това е единственото нещо. Нямаме голям бюджет като други отбори. Разполагаме с това, което имаме. Доволни сме от всички състезатели. С нашата работа и тази на футболистите ще успеем. Това изисква време обаче” – каза той.

“Само Наско Зехиров е контузен. Всички други са окей. Надявам се и утре след мача да са без контузии” – обясни треньорът.

“Не сме спирали да търсим нови футболисти. Това е нашата работа. Целият треньорски щаб търси. Което е най-добро за бъдещето на “Берое”, бъдете сигурни, че ние ще го направим” – завърши той.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн