Социалистите избраха нов Областен съвет на БСП – Стара Загора начело с Румяна Динева

STZAGORA.NET
*

Румяна Динева

Тази вечер за нов председател на Областния съвет на БСП -Стара Загора бе избрана Румяна Динева. Повече от 20 години тя е член на БСП и дългогодишен председател на общинската организация на БСП в Опан. Социалистите я определят като отличен организатор, с богат опит в кампаниите на левицата и човек на диалога.

„Ще работя за разширяването на влиянието на БСП в областта, за укрепването и обединяването на левицата”. Това каза Динева след избора, в който бе единственият кандидат за областен председател. Лидерът на БСП – Стара Загора Валентина Бонева е била предложена, но си е направила самоотвод.

На следващо заседание на Областния съвет Румяна Динева ще предложи състав на изпълнително бюро.

На пленарното си заседание миналия четвъртък Общинският съвет на БСП в Стара Загора определи с явно гласуване кои социалисти да влязат като представители на местната организация в новия Областен съвет. Избрани бяха Енчо Енев, Борис Боричев, Светослав Петров и Станимир Петров. По право в Областния съвет от Стара Загора влизат Валентина Бонева – председател на ОбС на БСП, Даниела Лекина – водач на групата общински съветници на БСП, Донка Черковска – председател на ветераните от Българския антифашистки съюз (БАС), Донка Динева – координатор на жените-социалистки в региона, както и Диана Михалева – председател на Младежкото обединение в БСП.

Пленумът на БСП – Стара Загора не излезе с препоръка кой от делегираните членове на организацията да бъде издигнат за нов председател на Областния съвет. Въпросът остана да се решава на място на днешното заседание.

Досега председател на областната организация на БСП беше Васил Самарски, преди него – Трифон Митев.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн