Местни спретнаха бой в хотела преди реванша на “Берое” срещу “Радник”, има задържани наши фенове

STZAGORA.NET
*
Феновете на Берое се биха с привърженици на босненския ФК Борац, съобщи gong.bg. Мелето стана малко преди полунощ пред хотела на старозагорци в Баня Лука, където днес излизат в мач реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу местния Радник.

Местната полиция реагира бързо, а част от българските фенове бяха задържани за кратко, след което бяха закарани в най-близкото полицейско управление.

За да бъдат предотвратени нови сблъсъци, хотелът, в който е настанен тимът на Берое, бе отцепен от органите на реда през цялата нощ, а достъпът до него органичен.

Треньорският щаб на Берое е станал пряк свидетел на инцидента.

Освен фен на Берое, сериозно е пострадала и фасадата на хотела.

Босненските фенове са атакували тези на Берое с бомби и камъни, а един от българските привърженици е ударен с мачете в крака.

При началото на атаката на босненците на маса пред хотела са били помощниците на треньора Александър Димитров – Ивайло Йорданов и Атанас Рибарски, които веднага са се прибрали вътре.

Част от феновете на „зелените“ са останали в хотела на отбора при Александър Димитров, докато Светослав Петров остана, докато не пуснат и последния от арестуваните фенове от Стара Загора.

Както през цялата нощ, така и тази сутрин хотелът е пазен от полицаи, а достъпът до него е ограничен със специални ленти.

Иво СТЕФАНОВ,
gong.bg

Снимка: gong.bg
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн