Бивш командир на 2-ра бригада оглави ново патриотично сдружение – “Българска зора”

STZAGORA.NET
*
Ген.-майор Петър Петров (в средата на снимката), командир Втора Тунджанска механизирана бригада в периода 2010-2012 г., а след това главен инспектор на Министерството на отбраната до миналата година, е председател на новооснованото гражданско сдружение “Българска зора”. Макар че е регистрирано в Стара Загора, сдружението гони амбициозни национални цели и задачи, обяви при първото му представяне днес пред медиите генералът. Негов заместник е Марио Цветков, а главен секретар – Георги Стойков (вдясно), също офицер запаса от Военно-въздушните сили.

Членството на България в НАТО и Европейския съюз е гаранция за националната ни сигурност и териториалната цялост на страната, е записано в програмната декларация на “Българска зора”. Едновременно с това обаче се подчертава и че България поддържа приятелски отношения с всички страни на равноправна и взаимоизгодна основа, включително и с Русия, с която ни свързват културни и исторически връзки.

Основните заплахи пред националната сигурност сдружение “Българска зора” вижда в корупцията, бедността, демографската криза, неефективната интеграция на ромите, ислямския фундаментализъм и тероризма.

Програмните насоки за дейността на сдружението включват работа по създаването на Златен фонд на българската литература с творби на най-добрите български автори, които задължително да се изучават в училище. Предлага се криминализиране на посегателствата върху учителите и включване на голяма част от учениците в извънкласни форми с родолюбива насоченост – клубове “Памет”, “Багатур”, “Приятели на армията” и др.

“Българска зора” настоява правителството да анализира изпълнението на първия етап от Актуализираната национална стратегия за демографско развитие на населението в Р България (2012-2030 г.) и да изработи краткосрочни мерки, които да ускорят решаването на демографските проблеми в страната.

В областта на здравеопазването новото сдружение ще оказва обществен натиск върху управляващите, които и да са те, за въвеждането на лична електронна здравна карта и на интегрирана здравна информационна система, с цел максимално да се ограничат възможностите за източване на Здравната каса.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн