Коментари след срещата “Берое”-”Радник” 0:0

STZAGORA.NET
*
Старши треньорът на „Радник“ (Бийелина, Босна и Херцеговина) Славко Петрович: „Този резултат дава надежда“

„Беше коректен мач. Имаше много борба на терена, но като цяло двубоят бе феърплей. Мисля, че играчите дадоха максимума за 15-те дни подготовка, която направиха. Много проблеми имахме в средата на терена. Особено смените, които направи „Берое“, не ни помогнаха да се ориентираме добре. Началото на мача показа, че „Берое“ е много качествен отбор. Имат много класни халфове, които могат да изнесат играта с пас в дълбочина. В петата минута имахме най-доброто положение, което не трябваше да изпускаме. Централният ни нападател обаче не се ориентира добре. В края на мача имахме едно положение с глава, което беше 100%-ово и можем да съжаляваме, че изпуснахме победата днес. Всичко е отворено за втория мач. Няма да имаме преднина на домакинство, защото ще играем на 200 км от нашия град. Този резултат дава надежда на двата отбора да продължат към втория кръг. Благодаря за гостоприемството на града и на хотела, който ни приюти. Всички ни приеха добре, ще опитаме да направим така и за „Берое“ и феновете, които отидат там“ – каза Петрович.

„Ще е много тежко на реванша предвид малкото време за подготовката. Ще се опитаме да възстановим играчите. Имаме пътуване 12-13 часа с автобус, но се надяваме всички да са готови за следващия мач.“ – допълни той.

„Не беше тактика да се затворим, но е нормално когато резултатът е добър да не бързаш да се впускаш напред. По принцип не харесвам играта назад и връщането на топката и виках на играчите от скамейката да играят по-директно. Така се получи в този мач“ – обясни специалистът.

„Загубихме 14 играчи от миналата година. Седем от тях бяха титуляри. Днес започнах със 7 играчи изцяло нови в отбора от 15 дни“ – завърши той.

Треньорът на „Берое“ Ивайло Йорданов: „Искаме да играем красив футбол“

„Получи се добър мач според мен. Мисля, че играчите ни максимално се раздадоха в мача, доколкото позволява подготовката им. Знаехме, че отборът на „Радник“ е опитен. Постарахме се да ги затрудним максимално. Ако не ме лъже паметта, те имаха само едно положение за гол, докато ние имахме няколко. Не успяхме да вкараме. Благодаря на публиката на „Берое“ за това, че ни подкрепяха от първата до последната минута“ – каза Ивайло Йорданов.

„Мисля, че нашата философия на целия треньорски щаб е да играем красив футбол. Искаме да върнем хората на стадиона. Това е нашата основна цел. Вярно е, че имаме доста млади футболисти, но да не забравяме, че в този мач имаме две аркади и един счупен нос. А има два жълти картона“ – допълни той.

„Ще успеем с работа. Европейските отбори имат минимум 35-40 дни подготовка. Ние сме на 17 дни подготовка. На който му е ясно за какво става въпрос, трябва да му е ясно, че отбор не се гради за 15 дни“ – каза още Йорданов.

„Решение на треньорския щаб е да остави на пейката Иво Иванов. Разговаряхме с него и той е напълно съгласен с нашето решение“ – обясни той.

На въпрос дали Емин Ахмед е освободен, Йорданов отвърна: „Не е вярно, че Емин Ахмед е освободен. Това го чувам от вас. Беше на лагер с нас и тренира с отбора. Не знам каква е тази информация. Нямам представа откъде я имате“

Дебютиралият с “Берое” Ерик Почански: „Трябваше да вкараме 2-3 гола“

– Първи минути с беройската фланелка. Първо как видя мача?
– Като за първи мач не мога да кажа много. Ние сме на 20 дни подготовка. Предполагам след още една-две седмици ще сме в много по-различен вид. Имаме няколко момчета, които са контузени. До 1-2 седмици ще сме много по-добре физически.

– Започнахте доста силно. Първите 20 минути създадохте положения. След това поизморихте ли се?
– Има какво да се желае. Не съм доволен много. Трябваше да им вкараме 2-3 гола.

– Преодолим съперник ли са?
– Да, разбира се. Отиваме там и трябва да ги бием. Излязоха много затворено и това много ни затрудни. Все пак е по време на тренировка. Малко сме тежки и до 1-2 седмици предполагам, че ще сме много по-добре физически.

Защитникът на „Берое“ Христофор Хубчев, също дебютант в отбора: „Показахме добър футбол“

– Впечатленията ти от мача?
– Мисля, че показахме добър футбол като за отбор, който е заедно само от 16 дни. Спазихме всички тактически указания на треньора. Не успяхме да вкараме гол, но мисля, че ще се справим със съперника.

– Как се чувстваш в центъра на отбраната, защото в „Монтана“ повече те използваха на левия бек?
– Чувствам се добре. Там ми е по-удобно като позиция, но нямам претенции къде ще играя.

– Как се чувстваш в „Берое“? Успя ли да се адаптираш към отбора?
– Малко дни са минали, но се разбираме с момчетата. Не е проблем.

– Преодолим съперник ли са „Радник“?
– Да. Ние сме по-класният отбор, имаме по-класни футболисти. Мисля, че ще се справим.

– Какво не ви стигна в тази среща да вкарате гол?
– Завършващият удар ни липсваше.

Александър Колев: „Ще трябва време да се обиграем“

– Впечатлението ти от мача?
– Един доста тежък мач, много борба, много тичане като цяло. Мисля, че трябва да си вземем поуките, да отидем там и да спечелим.

– Отстраним съперник ли са според вас?
– Разбира се. Нов отбор сме, трябва ни още малко време да се обиграем и мисля, че сега ще си вземем поуки от този мач, и в следващия отиваме да победим.

– Непознат съперник за вас бе отборът на „Радник“. Какво научихте за тях и как ще влезете във втория двубой?
– Играят агресивно, използват фланговете, както треньорът ни беше казал. Не знам, има си треньор, той ще си направи изводите и ще ни каже какво трябва да направим.

– Днес какво не ви достигна?
– Не мога да кажа какво не ни достигна. Видяхте, имахме няколко ситуации – на Божилов, моята с глава, Почански. Надявам се другият път да ги оползотворим тези ситуации и да вкарваме голове.

– През второто полувреме изглеждахте доста изморени и дадохте инициативата. Как се чувствахте физически?
– Не мисля, че чак сме дали инициативата. Нова тактика, нова схема, много бягане. За всички е ново, но лека полека ще свикнем и мисля, че нещата ще се оправят.

Капитанът на „Берое“ Веселин Пенев: „Отиваме в реванша, за да ги отсраним“

– Веско, коментарът ти за мача?
– Тежък мач. Отборът на „Радник“ стоя добре. Имахме ситуации, владеехме топката, искахме да създаваме положения, но не се получиха изцяло нещата. Имахме положения, но не успяхме да вкараме.

– Ти си един от опитните в отбора, излезе и с капитанската лента. Сработихте ли се с по-младите момчета?
– Да, но имаме още какво да работим. На този етап от подготовката, в който се намираме, стояхме добре.

– Има ли шанс да ги остраните?
– Естествено. И за това отиваме. Ако няма шанс, няма смисъл да ходим. Има шанс и мисля, че сме по-добрият отбор. Сигурен съм, че сме по-добри и че ще ги отстраним.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн