Задържаха 59-годишен мъж за опит за убийство на жена в Хрищени

STZAGORA.NET
*
По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора днес съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван М., на 59 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за опит за убийство – престъпление по чл.115 във връзка с чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 29 юни 2016 г. в с. Хрищени, общ. Стара Загора, обвиняемият Иван М. нанесъл два удара с нож на 62-годишна жена. Пострадалата е била откарана в болницата с наранявания в корема и предмишницата, и е претърпяла операция. Вероятната причина за извършеното деяние е имотен спор. Продължават процесуално-следствените действия по случая.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора може да се обжалва пред Апелативен съд – Пловдив.

*
Предисторията:
Участничка в телевизионното шоу “Семеен спор” попадна в болницата с прободна рана в стомаха след пореден скандал с бившия й съпруг. Кървавият инцидент е станал към 21:00 часа на 29 юни на улицата в старозагорското село Хрищени, където живее 62-годишната жертва Кунка Златева. Прободната рана е нанесъл живелият с нея преди време на семейни начала 59-годишен Иван Маджаров. Мъжът, който има ново семейство, влязъл в словесен спор с бившата си любима за наследствената му къща, която съдът му отнел и прехвърлил правата върху нея на Кунка.

След няколко разменени остри реплики Маджаров внезапно извадил кухненски нож от чантата си и го забил в стомаха й. Само бързата намеса на изплашени от виковете за помощ съседи спасили жената от последващи травми.

“Караниците между Иван и Кунка нямат край, наскоро и двамата участваха в телевизионното предаване, надявахме се там да са уредили взаимоотношенията си, но… Станало е на пустата улица, добре, че Кунка се разкрещяла, че можеше и по-зле да бъде!”, коментира кметицата на Хрищени Радка Желева.

Ранената е настанена в болницата без пряка опасност за живота й, извършителят е задържан за 24 часа, очаква се Прокуратурата да поиска оставането му в ареста за постоянно.

Христо ДИМИТРОВ
starozagorskinovini.com
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн