Мотопоходът на „Нощни вълци“ премина през гр.Шипка и едноименния връх

STZAGORA.NET
*

Снимки: Стоян ТОДОРОВ

Мотопоходът на „Нощни вълци“ премина през Шипка. Група от близо 150-ина души посрещна рокерите. Мнозина пожелаха да се снимат и вземат автографи от участниците в събитието, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Мотопоходът на „Нощни вълци“ премина през град Шипка. Група от близо 150-ина души посрещна рокерите. Мнозина пожелаха да се снимат и вземат автографи от участниците в събитието.

След това руснаците посетиха Храм-паметник „Рождество Христово“, където бе отслужена литургия за загиналите в Освободителната война руски воини и български опълченци. Следващата им спирка бе Паметникът на свободата на връх Шипка, а след това ще посетят и Троянския манастир.

Рокерите от „Нощни вълци” са общо около 5000 души, в Българя към тях са присъединени още десетина човека, каза Андрей Бобровски, ръководител на „Пътя на победата” и съорганизатор на рокерския марш „Славянски свят”, като уточни, че е въпрос на време българските привърженици да станат повече.

„Мотоклубът съществува от 1989 г. В момента е един от най-известните в света” – каза Бобровски. Той подчерта, че целта на мотопохода под название „Славянски свят” е да покаже славянското единство и да обедини славянските народи, както и да покаже, че всяка страна има своя история, с която трябва да се гордее.

„Нашият герб е с изображение на дърво, стволът на което символизира нашата обща история, а клоните и листата – това е нашата държава. Ако има опити да се пренапише историята, това фактически е унищожаване на ствола. Тогава и клоните ще паднат, а листата ще се посипят. Това не трябва да бъде допускано. Затова ние дойдохме тук – за да покажем, че всички сме братя и сме славяни, и трябва да живеем в мир”, заяви Бобровски. Според него идеята е дошла от много хора в Европа заради разединението, което им се натрапва, като се пренаписва историята. Така се родила идеята за похода „Славянски свят”.

“Целта ни е да покажем, че така трябвада се води диалог, така трябва да бъде устроен светът – да сме заедно и да се прегърнем, коментира рокерът. – Проблемите могат да се решават чрез диалог, а не чрез война, подчерта той. – Според мен хората са добри, няма лоши хора. Има лоши политики, а напоследък има и случаи, когато просто не достига информация” – заяви Бобровски. За себе си той разказа, че е строител, а моторът, който кара, е “Хонда”. За последните няколко дни рокерите са пропътували около 6000 км.

На въпрос дали е вярно, че „Нощни вълци” е военна организация Бобровски заяви: „Нашето оръжие са нашите думи. Ние търсим срещи с хората, да поговорим, да ги поканим на гости, да видят как е при нас. Ние сме интернационална група, а нашата цел е децата ни да живеят в мир.”

(БГНЕС)


#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн