Младежи-ГЕРБ бяха на работна среща с младежката организация на ЕНП в Брюксел

STZAGORA.NET
*
Младежи-ГЕРБ от Стара Загора, Велико Търново и Хасково се срещнаха с председателя на Групата на младежката организация на Европейската народна партия в Брюксел Лиуш Кардосо. Срещата, провела се на 27 юни 2016 г. в Европейския парламент, беше организирана от евродепутата Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП), по чиято покана младежите са на работно посещение в Брюксел. Основна тема бяха ролята на младежките организации и инструментите им за влияене върху политическия процес, като и двете страни споделиха опит в сферата.

„Обменът на добри практики и обратната връзка е ключова за подобряване на дейността ни, затова благодарим на колегите от младежкото ЕНП за продуктивната дискусия и съветите, както и на г-жа Паунова за възможността“ – заявиха българските участници в срещата.

Младежите ГЕРБ от Стара Загора, Велико Търново и Хасково представиха свои кампании и обсъдиха комуникационни стратегии с европейските си партньори. От своя страна представителите на младежкото ЕНП представиха основната дейност на организацията си, акцентирайки на успешната кампания за приемане от страна на Европейската комисия на Плана за работни места в Европа.

*
Представители на Младежи-ГЕРБ се срещнаха и с ръководителя на офиса на Европейския форум за млади иноватори (EYIF) Луи Папаеманюел на 27 юни в Брюксел, с когото обсъдиха съвместни дейности в сферата на иновациите и подпомагането на стартиращи български компании. Срещата на младежите от Велико Търново, Стара Загора и Хасково е част от работно посещение в Европейския парламент, организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.

Г-н Папаеманюел подчерта, че срещата ще постави основите на ползотворно партньорство. Заедно МГЕРБ и Европейският форум за млади иноватори могат да бъдат мост между иновативни стартиращи компании от България, които имат нужда от подкрепа с контакти и финансиране, и европейски партньори или инвеститори. Други основни теми на обсъждане бяха предприемаческите хъбове и насърчаването на дигиталното предприемачество, които са сред приоритетите на Ева Паунова.

Европейският форум за млади иноватори е създаден през 2010 г. и е водещата организация за млади иноватори в Европа с мрежа от 500 000 контакти.

#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн