Евгени Спиров пое председателството на Ротари клуб Стара Загора за 2015-2016 година

STZAGORA.NET
*
На специална церемония снощи с участието на 39-те членове на Ротари клуб Стара Загора – местната организация на Ротари България, Дистрикт 2482, председателството му за следващата година пое бизнесменът Евгени Спиров (вдясно на първата снимка). Огърлицата, символизираща поста, му предаде досегашният президент Росен Гогошев.

В словото си пастпрезидентът Гогошев направи отчет на свършеното от клубовете през изтеклата 2015-2016 ротарианска година в полза на старозагорската общност и в подкрепа на световното ротарианско движение. Старозагорските ротарианци са провели 29 клубни срещи, 4 от които са преминали на ниво клубни асамблеи. По време на една от тях в Стара Загора гостува дистрикт-гуверньорът Нина Митева, която посети Дневния център за работа с деца – бенефициент на ротарианския Глобален проект, успешно реализиран съвместно с Община Стара Загора, с ротарианците от белгийския град Синт-Питерс-Леу, от сръбския град Крушевац и от Нова Загора, и с подкрепата на Фондация Ротари.

Старозагорските ротарианци дариха на Фондация Ротари по случай Световния ден за борба с полиомиелита 5000 ваксини, което донесе на пастпрезидента им Николай Колев най-високото отличие на Ротари Интернешънъл Пол Харис Фелоу.

С годишната стипендия за даровити деца на Ротари клуб Стара Загора бе отличена младата плувкиня Ивелина Иванова от Спортен клуб “Траяна”, която след това завоюва 3 златни и 1 сребърен медал при девойките на държавното първенство, както и 4-то място при жените в България.

Ротарианците реализираха и проекта “Нови технологии в нашите училища” на стойност над 5000 лева, събрани от дарения. В резултат на него 5 училища получиха нови интерактивни “черни” дъски, които вече се използват активно.

Друг техен проект на същата стойност осигури два фетални монитора за АГ клиниката в Стара Загора, единият от които е пригоден за близнаци. Такива монитори се въвеждат за пръв път в старозагорската клиника.

Съвместно с младежите от Ротаракт бе проведен и спортен празник в Новия парк, като със събраните средства бяха извършени безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза, астма, диабет, хипертония и ХОББ.

В представения от ковчежника Ангел Ангелов финансов отчет за дейността през последната година е отчетено, че приходите на на старозагорския Ротари клуб са в размер на 40 505 лв., а разходите са 34 766 лв. Членският внос на всеки от 39-те старозагорски ротарианци е по 610 лв. месечно. Средствата формират бюджет, който се използва за благотворителност, за вноски по сметките на Ротари Интернешънъл и Ротари Дистрикт 2482 България и др.

“Нивото на Ротари клуб Стара Загора е високо и се вдига все повече и повече. Изминалата година беше изключително успешна и ползотворна, изпълнена не само с труд и проекти, но и с приятни моменти – каза новият елект-президент на Ротари клуб Стара Загора Евгени Спиров. – Моята задача ще бъде трудна и отговорна, но съм уверен, че заедно ще постигнем целите, които сме си поставили и ще бъдем достойни продължители на делото на ротарианското семейство – в Стара Загора и в полза на обществото като цяло.” Новият президент представи и членовете на своя Борд (на втората снимка), с който ще работи, в състав от вицепрезидент, секретар, церемониалмайстор и ковчежник.

Новите си президенти и управителни бордове обявиха и другите организации от ротарианското семейство в Стара Загора – Инер Уил клуб (в превод “Вътрешен кръг”), който организира съпругите на ротарианците (на третата снимка), Ротаракт (за младежи на възраст между 18 до 30 години – на четвъртата снимка) и Интеракт (за младежи на възраст до 18 години – на петата снимка).

Ротари Интернешънъл е най-старата организация с идеална цел в света, е съставена от над 34 000 клуба в повече от 200 страни и географски региони. Членовете й образуват глобална мрежа от лидери в бизнеса и професиите, които доброволно отдават времето и уменията си, за да служат на своите общности и света. Мотото на Ротари Service Above Self (“За безкористна служба”) въплъщава хуманния дух на неговите над 1.2 млн. членове. Ротари-клубовете по света са групирани в 530 дистрикта, ръководени от дистрикт гуверньори, които са офицери на Ротари Интернешънъл. Приблизително 15 дистрикта образуват Ротари-зона. Ротари-клубовете в България са 85 на брой. 9 от тях са в столицата София.



#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн