6 години и 8 месеца затвор за водача, който сгази две жени до Станционната градина и избяга

STZAGORA.NET
*
Окръжна прокуратура – Стара Загора постигна осъдителна присъда от шест години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален “общ” режим спрямо Ангел Д., на 51 г., за нарушаване на правилата за движение по пътищата, при което е причинена смъртта на едно лице и средна телесна повреда на друго лице, като е избягал от местопроизшествието и деянието е извършено на пешеходна пътека и представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 343 ал. 4 във връзка с ал. 3 предложение 2 и 3 и последно във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс. Окръжен съд-Стара Загора е лишил Ангел Д. от право да управлява моторно превозно средство за срок от девет години.

Ангел Д. е признат за виновен за това, че на 11 февруари 2016 г. в гр. Стара Загора при управление на лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, при приближаване към пешеходна пътека не е пропуснал преминаващите по нея и е причинил по непредпазливост смъртта на Н.Ж., на 65 г., и двустепенна средна телесна повреда на сестра й П.Г., на 60 г., след което избягал от местопроизшествието. В резултат на оперативно-издирвателни мероприятия той е установен от полицията на 26 февруари 2016 г. и му е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн