Над 330 бегачи стартираха в Маратон Стара Загора 2016

STZAGORA.NET
*
Точно в 9.00 ч. днес от площада пред Община Стара Загора (бул.“Цар Симеон Велики“ 107) беше даден старт на първия Маратон Стара Загора, Полумаратон и дистанцията 10.550 км. Участниците ще пробягат 4 обиколки, в полумаратона 2, а в дистанцията 10.550 км 1 обиколка. Стартовият изстрел днес даде зам.-кметът по спортни дейности Красимира Чахова, която е носител на много европейски и световни титли от състезания за ветерани и също се включи в бягането.

Маршрутът преминава по бул.“Цар Симеон Велики“, бул. „Никола Петков“ и в района на магазин „Метро“ участниците правят обратен завой и по същия маршрут се насочват към Община Стара Загора. За участие са записани над 330 бегачи, от които 93-ма ще се състезават в класическата дистанция. В старта на маратонците участват и състезателите от откритото снощи Трето световно първенство по лека атлетика за хора с увреден слух, на което Спортен комплекс „Берое“ ще бъде домакин до 2 юли. Включиха се и представители на групата за спорт на открито, която провежда своите занимания под ръководството на треньори в парк Аязмото.

В Стара Загора пристигнаха победителите от Маратон Варна Еверлин Косгей (Кен) и Ахмет Насеф (Ит). Заедно с 30-годишната Косгей, която е шампионка на Кения на 10 000 м за девойки, идват и нейните сънародници Кенеди Кипкиего и Патрик Муриуки, които завършиха втори и трети при мъжете във Варна.

Всички състезатели получиха стартови номера с електронен чип за измерване на времето на пробяганото разстояние. Осигурени са медицинска помощ, гардероб за съхранение на дрехите, възпоменателен подарък, освежителни и подкрепителни пунктове по трасето и финала. Всички завършили трите дистанции ще получат медали.

Информационен център за събитието, пункт за заплащане на стартова такса и получаване на стартови номера е изграден пред Община Стара Загора. Очаква се за награждаването на победителите да пристигне министърът на спорта Красен Кралев.


#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн