Евроофисът на Ева Паунова и Младежи ГЕРБ – Стара Загора с практически съвети към младежите в Казанлък за започване на собствен бизнес

STZAGORA.NET
*
Европейският информационен офис на евродепутата Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) в Стара Загора, съвместно с областната организация на Младежи ГЕРБ, проведоха информационна среща-дискусия с младежи от региона. Това е поредното от информационни събития на тема “Стартъп поколението. Какво трябва да знаете при стартирането на бизнес”.

“Сега, когато акцент се поставя върху проспериращата и развиваща се икономика и бизнеси на ЕС, за нас е важно да вдъхновим повече млади хора да допринесат за възхода им в България и съюза. Не се страхувайте да мечтаете, не се отказвайте дори и да се провалите, нека това остане стимул за големия успех. Голям процент от успелите хора в света не са станали милиардери от първия път” – започна срещата Ирена Бойновска, национален координатор на евродепутата в България.

Приветствени слова към гостите и домакините МГЕРБ Казанлък бяха отправени и от Радостин Танев – областен координатор на МГЕРБ Стара Загора, а експертът по европейски програми и финансиране Иван Любомиров представи на аудиторията възможностите за развитие на стартиращ бизнес.

Пред препълнената зала в Казанлък водещите представиха информация на аудиторията относно стартиращите компании и това какво е необходимо за стартирането на собствен бизнес. Те информираха младежите за настоящи и предстоящи програми на Европейския съюз, свързани със земеделие и иновации. По време на семинара интерес предизвикаха темите за възможностите по програмите Еразъм+, Еразъм за млади предприемачи, както и Програмата за развитие на селските райони. Младежите от Казанлък бяха изключително активни и се включиха в дискусии, споделиха мечтите си и стремежите си по пътя на създаването на свой бизнес, както и запознаха аудиторията с личния си опит от участието в програмите на ЕС.

“Споделянето на личния опит с останалите и увереността, че всеки може да се справи, е най-важното, за да въвлечем повече хора да се възползват от възможностите, предоставени от ЕС. Ние сме отворени за вашите запитвания и ще се радваме да сме част от случването на Вашите стремежи” – коментира още Бойновска. Радостин Танев се ангажира след завършването на цикъла от събитията в областта екипите да предоставят на всички участници електронен информационен бюлетин, в който на едно място да бъдат събрани възможностите за кандидатсване по всички налични програми за стартиращ бизнес.

Семинарът е част от поредица от събития, които се провеждат на територията на областта, с цел информиране на младото поколение за възможностите от различните европейски програми, както и практически насоки за стартиране на собствен бизнес.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн