Драгомир Стойнев: Не зачетоха волята на българите за референдума за „Белене”, сега ще плащаме 1,1 млрд. лв.

STZAGORA.NET
*
„Решението на арбитражния съд за проекта „Белене“ е лоша новина, но очаквана. От дълго време от БСП предупреждавахме, че това ще се случи, но тогава управляващите не се вслушаха в нашето мнение”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента. Според него сега трябва да се вземе разумно и национално отговорно решение и следващите дни БСП ще представи такова.

„Винаги сме били национално отговорни. Ще излезем с позиция какво трябва да се прави вече с оборудването”, каза още той. Стойнев припомни, че спирането на „Белене” е решение, взето от първото правителство на Борисов, което бе гласувано от управляващото мнозинство в парламента. „Проведохме референдум и въпреки подменения въпрос, той беше успешен. За съжаление тогава управляващите не обърнаха внимание на искането на хората и сега НЕК ще трябва да заплати 1.1 млрд. лв”, подчерта народният представител. Според него подобна сума е огромна и ако тези пари са били дадени за здравеопазване и образование, ефектът за хората сега би бил много по-голям.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн