Премиерът Бойко Борисов, министри, посланици и гости от цял свят участваха в Празника на розата в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Днес бе кулминацията на Фестивала на розата в Казанлък, започнал преди близо месец – на 13 май. Гости за празничното шествие в Града на розите, водено от Царица Роза Йоанна Шишкова, днес бяха премиерът Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова, Николина Ангелкова и Десислава Танева, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, посланиците на САЩ, Япония и други държави от цял свят, областният управител инж. Георги Ранов, кметове и зам.-кметове на населени места от региона, много чуждестранни туристи.

Празникът започна с ритуален розобер в нива край с. Енина. След това бе открита новата сграда на Музея на розата – единственият в света, посветен на маслодайното растение с чуден аромат (на първата снимка). Поздрави към присъстващите отправиха кметът на Казанлък Галина Стоянова и Бойко Борисов. Г-жа Стоянова благодари специално на премиера за отпуснатите за музея държавни средства в размер на 1 млн.лв. Официалните лица прерязаха заедно лентата на новата културна придобивка, а след това разгледаха експонатите вътре.

По време на разходката на гостите в парка около музея казанлъчанка подари на инж. Ранов 6-листна детелина (на третата снимка). Тя му благодари за всеотдайната работа и му пожела здраве и успех, за да стане област Стара Загора още по-хубава и успяваща.

В традиционното карнавално шествие се включиха деца от детските градини и ученици от общината, певчески, фолклорни и танцови състави, представители на читалища и театри и др. В края на зрелищното дефиле тазгодишната Царица роза Йоанна Шишкова отправи пожелания към всички гости да се срещнат отново в Казанлък на следващия празник на розата през 2017 г.

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн