Хеликоптер на „Активна грижа“ изненада децата на Стара Загора за 1 юни

STZAGORA.NET
*
Разходка с хеликоптер на „Активна грижа“, атрактивна въздушна демонстрация и безброй усмивки за най-малките. Това са само част от изненадите, които ЗК „Лев Инс“ и застраховка „Активна грижа“ поднесоха на жителите и гостите на Стара Загора за 1 юни. Десетина късметлии, чиито имена бяха изтеглени в томбола, се качиха на борда на хеликоптера на „Активна грижа“, запознаха се с медицинската апаратура и видяха Града на липите от птичи поглед.

Поздрав за децата отправи и секретаря на община Стара Загора Делян Иванов. В словото си той изтъкна изключителната важност на проекта „Активна грижа“, който подпомага държавата в областта на спешната и долекарска помощ.

Изключителен интерес предизвика демонстрацията на спасителни действия на наземни екипи и хеликоптер на застраховка „Активна грижа“. Пред стотици присъстващи в „Артилерийски парк“ бе спасена млада жена, която е получила инфаркт докато се разхожда по алеите. На помощ се притичват доброволци на Български Червен кръст, които подават сигнал на телефон 112 и в Кол центъра на застраховка „Активна грижа“ 0800 10 200, тъй като пострадалата има такава застраховка. Оттам незабавно е изпратена линейка с медицински екип. Буквално за минути лекарите са до пострадалата и установяват, че младата жена има симптоми на инфаркт, а за спасението й е важно да се действа максимално бързо. Затова се налага да бъде включен и хеликоптерът на „Активна грижа“. Докато изчакват въздушната линейка да се приземи, медиците поддържат жизнените функции на пострадалата. Само за десетина минути хеликоптерът вече е при жената и тя е качена на борда, придружена от лекар и откарана в най-близката болница.

За щастие това е само сценарий на демонстрация, която показа на жителите на Стара Загора, че въздушното спасяване не е мит у нас, а напълно реална и достъпна възможност.

Тя е част от проекта „Активна грижа“, който стартира през месец юни 2014 г. като публично-частно партньорство на Българския Червен кръст и Сдружение „Клуб Активна сигурност“ за подпомагане дейността на държавата в областта на спешната помощ.

Като продължение на проекта, ЗК “Лев Инс” разработи застраховка „Активна грижа“, която е на цена от 6 лева. Тя осигурява въздушен и наземен транспортен асистънс с помощта на хеликоптери, мрежа от линейки в цялата страна и шофьори, преминали през курс на обучение за оказване на първа помощ към БЧК.

Можете да я намерите „Активна грижа“ в офисите на „Лев Инс“ в цялата страна, както и при посредниците.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн