Световноизвестният дерматолог проф. д-р Петер Карл Кол стана почетен доктор на Тракийския университет

STZAGORA.NET
*
Световноизвестният немски лекар проф. д-р Петер Карл Кол беше удостоен с почетното звание “Доктор хонорис кауза” на Тракийския университет. Това реши Академичният съвет на университета, обяви на тържествена церемония днес ректорът проф. д-р Иван Въшин. Той връчи на проф. Кол академичните знаци на почетното звание – свитък на латински език и почетен знак на Тракийския университет.

Почетното звание се присъжда на проф. Кол за значителен принос към развитието на медицинската наука и за академичното сътрудничество с Тракийски университет. Той е ръководител на Клиниката по дерматология и венерология на Университетска болница “Вивантес” при Медицински университет „Шарите” в Берлин, Федерална република Германия. 65-годишният лекар е възпитаник на университета в Хайделберг. Специализирал е в университети в САЩ, Унгария и Белгия. Автор е на 155 научни доклада с импакт фактор. Член е на Кралската академия по дерматология на Великобритания и на Международното дерматологично дружество.

С негово съдействие са специализирали в Берлин специалисти от Клиниката по дерматология и венерология на Медицинския факултет на Тракийския университет. В Университетската болница в Стара Загора проф Кол е демонстрирал иновативни операции. Участвал е с доклади и в три международни конференции, организирани от Медицинския факултет в Стара Загора.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн