Бойчо Биволарски смени Валя Бонева начело на групата общински съветници на БСП в Стара Загора

STZAGORA.NET
*

Проф. Бойчо Биволарски

Групата общински съветници на БСП в Стара Загора е с нов председател. На снощното й заседание е било взето решение това да е отново проф. Бойчо Биволарски. Той сменя на поста досегашния председател Валентина Бонева.

“Решихме да потърсим по-равномерно разпределение на функциите – разказа за stzagora.net старейшината от БСП Иван Митров. – Валентина Бонева е общински лидер на БСП, но в пленарната зала на Общинския съвет Бойчо Биволарски стои по-уверено, има повече опит. Не даваме оценки, но за момента счетохме, че ще е по-добре да има промяна. Това не е прецедент в страната – в Казанлък също разделиха функциите, както и в Плевен. От друга страна, за 6-7 месеца вече в групата не усетихме, че разширяваме влиянието си. А на конгреса на БСП новият председател Корнелия Нинова постави на дневен ред задачата за по-ярко опозиционен облик на партията. Мисля, че това е стъпка в тази посока. В рокадата няма драма. Гледаме напред, работим заедно.”

Според Иван Митров в средите на БСП дори се е заговорило за ротация на поста. “Не е изключено след няколко месеца като водач на групата общински съветници на БСП да видим и някой от по-младите колеги” – каза той.

След Местните избори 2015 от БСП в Общинския съвет влязоха шестима социалисти: Валентина Бонева, Климент Пенчев, Даниела Лекина, Бойчо Биволарски, Иван Митров и ветеранът Кольо Димов.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн