Трима мъже са задържани за телефонни измами в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Във връзка с проведени от служители на сектор ПКП, ОДМВР – Стара Загора, оперативно-издирвателни мероприятия за установяване и задържане на лица, извършители на телефонни измами, на 20.05.2016 г. от служители на сектор ППСКИЦ – ОКП – ГДНП, ОДМВР – Стара Загора и ОДМВР – Плевен, в гр. Левски, обл. Плевен, беше проведена специализирана полицейска операция по линия “Телефонни измами”, при която е задържано лицето Р.С., на 41 години, криминално проявен, многократно регистриран за престъпления по чл. 209 от НК, извършител на телефонни измами на територията на страната.

Лицето е извършител на телефонна измама на 08.05.2016 г. на територията на Стара Загора, извършена под предлог “капаро за закупуване на климатици”, за която във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

При извършените действия по разследването в имота, обитаван от лицето, както и в различни тайници в близост до жилището му са намерени и иззети златни накити, компютърни конфигурации, флаш памет, 10 мобилни телефонни апарата, множество SIM-карти и картодържачи, имащи отношение към престъпната дейност на лицето.

Р.С. е задържан във Второ РУ на МВР – Стара Загора със заповед за задържане за срок до 24 ч.

На 21.05.2016 г. от служители на сектор ПКП, ОДМВР – Стара Загора, на територията на гр. Стара Загора е задържано лицето, участващо като куриер (муле) в схемите за телефонни измами – М.И., на 38 години, от Стара Загора. Същият е съпричастен към извършената от Р.С. на 08.05.2016 г. телефонна измама на територията на Стара Загора. При задържането му М.И. е бил придружаван от лицето В.Т. на 41 години от Стара Загора, криминално проявен, осъждан, чиято съпричастност към престъпната дейност е в процес на изясняване.

При извършените действия по разследването в жилището, обитавано от М.И., са намерени и иззети 2 мобилни телефонни апарата, 4 SIM-карти и самоделно направено огнестрелно оръжие. На адреса са иззети също така и 3 мобилни телефонни апарата, ползвани от лицето В.Т.

М.И. и В.Т. са задържани във 2 РУ МВР – Стара Загора със заповед за задържане за срок до 24 ч.

На 21.05.2016 г. с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора на Р.С. е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 ч., а на 22.05.2016 г. от Районния съд в Стара Загора на лицето е наложена постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

Р.С. е задържан и миналата година, през месец май, при проведена полицейска операция на територията на гр. Левски, обл. Плевен, отново по линия “Телефонни измами” след извършени телефонни измами на територията на област Благоевград.

Работата по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн