Топли връзки между „Златната липа“ и Фестивала на българското кино в Рим

STZAGORA.NET
*

Магдалена Ралчева с Анна Мария Петрова-Гюзелева

Магдалена Ралчева с Изабел Русинова

Филмът на основателката на фестивала „Златната липа“ Магдалена Ралчева „Още нещо за любовта“ ще бъде представен тази вечер във Вила Боргезе в Рим от 19 часа в рамките на прожедащия се в столицата на Италия Фестивал на българското кино. Деветото издание на фестивала започна на 19 май и беше открито с филма на Ивайло Христов „Каръци“, който представя България в конкурсната програма на очаквания с огромно нетърпение в Стара Загора международен кинофест „Златната липа“.

На българския кинофестивал в Рим е и друга известна българка – Анна Мария Петрова-Гюзелева (вдовицата на големия Никола Гюзелев), която е актриса и продуцент в Италия. На 31 май в Стара Загора Ана Мария Петрова-Гюзелева ще представи своята нова книга с поезия „А душата знае“, посветена на Никола Гюзелев, от 16 часа в лапидариума на Историческия музей. Книгата е богато илюстрована с негови картини, предоставени от фондация „Никола Гюзелев“. В Рим Магдалена Ралчева осъществи още една щастлива среща – с родената в Рим актриса Изабел Русинова, чийто баща е българин, а тя самата преди 2 години беше гост на фестивала в Стара Загора „Златната липа“.

Провеждащият се Фестивал на българското кино в Рим има още една косвена връзка с предстоящото киносъбитие в Стара Загора – той ще бъде закрит с „Под прикритие“, в който участва и водещият на церемонията по откриването на „Златната липа“`2016 на 28 май – младият актьор Бойко Кръстанов.

Пресцентър – филмов фестивал за ново европейско кино “Златната липа`2016 – Стара Загора

Симеон Лютаков в "Още нещо за любовта"

#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн