Новоремонтираната спортна зала „Енергетик“ в Гълъбово бе официално открита с второто издание на Регионалните игри за хора с увреждания

STZAGORA.NET
*
12 отбора от регион Стара Загора се състезаваха в четири отборни дисциплини – дартс, състезание с инвалидни колички, дърпане на въже и боулинг по време на Вторите регионални игри за хора с увреждания. Домакин на събитието бе Общинската организация на хората с увреждания в Гълъбово с подкрепата на Община Гълъбово. Генералният спонсор на състезанието бе КонтурГлобал Марица Изток 3.

Гари Левсли, изпълнителен директор на КонтурГлобал Марица Изток 3 (на първата снимка), и кметът на гр.Гълъбово, Николай Тонев, поздравиха участниците и лично връчиха купите на победителите.

Гари Левсли:

С организирането на това състезание съвместно с Общината искаме да дадем възможност на всички хора с увреждания в регион Стара Загора да се откъснат от затворения начин на живот, да повишат физическата си активност и да създадат нови приятелства. С избора на това събитие за откриване на залата желаем да подчертаем колко е важно за КонтурГлобал Марица Изток 3 да подкрепя хората в нужда и групите в неравностойно положение, и да потвърдим отново нашия ангажимент да подобряваме средата на общностите, където развиваме дейността си.

Николай Тонев:

Тази сграда е на 40 години, но изглежда чисто нова. Искам да изразя своята благодарност към КонтурГлобал за това, че са толкова надежден партньор и отговорен гражданин в нашата общност.

Наградата за най-атрактивен отбор отиде в Клуба на хората с увреждания в с. Обручище. При получаването й капитанът каза, че игрите са своеобразен празник за тях не само заради въодушевлението от състезанието, но и защото имат шанса да срещнат приятели от други клубове в регион Стара Загора.

Представителят на Дневния център за деца с увреждания в гр.Гълъбово, Митко, който получи от името на центъра Купата на спонсора, добави: „Това бе чудесно събитие. Искам да благодаря на организаторите, че ни направиха част от игрите. Спортната зала е станала страхотна и ще се радваме да идваме по-често. Вече започнах да се подготвям за догодина.“

Ентусиазмът на участниците събра в залата представители на всички културни, спортни и социални институции на гр.Гълъбово. След като връчиха купите и медалите, Гари Левсли и кметът Николай Тонев разрязаха огромна торта за всички гости и обещаха игрите да станат традиция.

В речта си на церемонията Гари Левсли увери обществеността, че КонтурГлобал Марица Изток 3 ще изпълни ангажимента си по наскоро подписаното ново 4-годишно споразумение за КСО с Община Гълъбово и посочи някои от бъдещите проекти – нова детска площадка и обновяване на двете детски градини, обновяване и ново оборудване за Центъра за деца с увреждания в гр. Гълъбово и Общинския дом за възрастни хора, като най-големият бъдещ проект е нов парк със зона за отдих в гр. Гълъбово.

Възстановяването на спортната зала започна през 2015 г. и цялостно подобри функционалността, удобството и хигиената на съоръжението. След ремонта залата отговаря на всички съвременни изисквания за провеждане на тренировки по футбол, хандбал, бадминтон, художествена гимнастика, тенис на маса и борба, както и за организиране на спортни събития. Освен това е напълно приспособена да се ползва от хора с ограничена подвижност.

#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн