Над 200 души измериха кръвното си налягане в кампания на Болница “Тракия” срещу хипертонията

STZAGORA.NET
*
Медици от Болница “Тракия” днес измериха безвъзмездно кръвното налягане на над 200 старозагорци и гости на града в кампания посветена на 17 май – Световния ден на борбата срещу хипертонията. Акцията продължи и следобед с безплатни кардиологични прегледи от екипа на д-р Борислав Борисов, началник Кардиологично отделение с инвазивен сектор и електрофизиологична лаборатория към Болница “Тракия”.

Наред с измерването на кръвно и кардиологичните прегледи медиците раздаваха на гражданите листовки с интересна и важна информация за високото кръвно налягане и начина на живот, който трябва да водим, за да го запазим в нормални граници. Гражданите получиха отговор на различни въпроси, свързани със сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхното лечение в Болница “Тракия”, която разполага с най-модерната в Европа ангиографска апаратура и единствена извънстолична лаборатория по електрофизиология за окончателно лечение на животозастрашаващи сърдечни аритмии. Възрастните хора благодариха на медицинските сестри от Болница “Тракия” за отзивчивостта и голямото внимание, което отделиха на всеки един от тях напълно безвъзмездно с истинска загриженост за здравословното им състояние и пожелаха да правим повече такива кампании. Добрите инициативи на Болница “Тракия” ще продължат и на 31 май – Световния ден за борба с тютюнопушенето, когато ще извършим безплатен скрининг срещу рак на млечната жлеза, заболявания на простата и ще проверим затруднено ли е дишането ви в следствие на тютюнопушене или други причини.

Пресцентър – Болница “Тракия”


#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн