Откриха обновения кухненски блок в Професионалната гимназия по обществено хранене в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Професионалната гимназия по обществено хранене “Райна княгиня” в Стара Загора вече е с обновен по съвременните световни стандарти кухненски блок. Днес придобивката бе открита с водосвет в присъствието на областния управител инж. Георги Ранов, представители на старозагорския бизнес, учители и ученици.

В обновения за близо 100 хиляди лева по програма за модернизиране на системата на професионалното образование блок, в две разположени едно до друго помещения, се провеждат учебните практики по предметите “Технология на кулинарната продукция” за учениците от професиите “Готвач”, “Хотелиер” и “Ресторантьор” – каза на откриването директорът на учебното заведение Зина Камбурова. Тя благодари на старозагорския бизнес в лицето на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, което е осигурило изискваното по програмата 10-процентно съфинансиране (10 040 лв). “Обръщайки се към тях, получихме пълна подкрепа и доста ценни съвети. Радостни сме, че проектът вече е факт и че нашите ученици могат да работят в една такава модерна и съвременна база и да повишават своите професионални знания и умения, за да са готови за бъдещата си реализация” – каза директорката.

С 45 500 лева са извършени строително-монтажни работи – подновена с теракот е подовата настилка, климатизацията и въздуховодите, а 49 600 лв. са дадени за новото кухненско оборудване и обзавеждане, което е на върхово професионално ниво.

#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн