Стойнев: БСП узря за промяна. Очакванията към Корнелия Нинова са големи

STZAGORA.NET
*
“Очакванията към Корнелия Нинова са големи и тя го разбира, поздравявам я! Промяната в БСП не е просто необходима, тя е задължителна! Аз поисках промяна през юли 2014 г., мнозинството от другарите узряха за нея сега. Две години по-късно това ме радва и амбицира!”. Това написа във Фейсбук соцдепутатът Драгомир Стойнев, който си направи отвод за председател на БСП по време на конгресните дебати.

“Решението ми да не участвам в избора на председател на НС на БСП, но да подкрепя промяната, е на партиен човек, който сложи спирачка пред личните амбиции в името на БСП”, казва Стойнев.

И продължава:”Нека не се лъжем. Сега въпросът е какво правим, за да спрем вътрешния разпад. В БСП тече процес на делене на кланове, на парцелиране на влияние между отделни силни фигури, на употреба на структурите. Официално сме другари, а неофициално се води ожесточена личностна битка”.

“В партията ни има силни личности, всеки с тежест. Изборът показа, че мнозинството от тях проявиха мъдрост, за да спрем разпада. Избрахме не пръв сред равните, а равен на първите, който да представя колективната ни воля и ще има зад гърба си колективната ни сила”, пише още икономическият министър от кабинета “Орешарски”.

Направихме крачка към изтриване на разделителните линии в партията. Очаквам, че новият председател ще покаже, че дошло време да се събира, а не отново да се дели, посочва Стойнев.

Ето и останалата част от статуса на Драгомир Стойнев в социалната мрежа:

Вярвам, че БСП избра човек, за когото екипът е важен.

Хората, които са зад мен, ще подкрепят общата кауза. Още от утре трябва да започнем работа за нова визия на съвременното ляво, за да присъединим към нас всички онези, които отказват да ни припознаят като надеждна левица.

Да съберем екип, който да подготви силна икономическа програма, защото без икономика няма социална политика и независима държава. Да отворим БСП към активните, младите, към малкия и средния бизнес, към националната индустрия, към отговорния национален бизнес. Да готвим кадри на БСП за местната, и за националната политика – просветени и амбициозни, смели, а не послушни.

И най-сетне да извадим БСП от общото блато, в което затъна политиката като цяло – партиен егоизъм, ламтеж за още и още власт, слепота за проблемите на българите, липса на решителност във външните отношения!

Накрая, като новоизбран член на НС, благодаря за подкрепата, другари!
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн