Старозагорска делегация ще посети побратимения руски град Самара

STZAGORA.NET
*
Официална шестчленна делегация от Община Стара Загора заминава на посещение в побратимения руския град Самара от 6-ти до 10-ти май т.г.

По време на посещението си делегацията, водена от председателя на Общинския съвет Емил Христов и зам.-кмета Иванка Сотирова, ще се срещне с представители на административното ръководство на руския град и ще участва в церемонията по награждаването на личности, работили активно за задълбочаване на близките връзки между двата побратимени града. От името на кмета Живко Тодоров на ръководителя на градския окръг Самара Олег Борисович Фурсов ще бъде връчен двутомен луксозен каталог „Руските паметници от Освободителната война“, издаден на български и руски език.

По време на посещението старозагорци ще видят Иверския манастир, където е било извезано Самарското знаме и ще вземат участие в празничните мероприятия по повод Деня на победата – 9 май. Тази година се навършват 50 г. от изграждането на улица в руския град, която носи името „Стара Загора“. Програмата включва културни развлечения и посещение на балета „Лебедово езеро“.

В делегацията участват още зам.-кметът Красимира Чахова, общинските съветници Николай Диков и Янко Янков, както и Георги Симеонов – директор на Дирекция «Устойчиво развитие и евроинтеграция».
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн