Прокуратурата обвини четиримата биячи от Раднево в опит за убийство

STZAGORA.NET
*
Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми Калчо И., на 39 г., Антон И., на 22 г., Динко А., на 23 г., и Стефан И, на 20 г., всички от гр. Раднево, за опит за убийство, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 116, ал.1, т. 11 във връзка с чл.115 във връзка с чл.18 от Наказателния кодекс, а за обвиняемия Стефан И. за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди- престъпление по чл.116 ал. т 4 и т 11 във връзка с чл.18 от Наказателния кодекс .

Установено е, че на 2 май 2016 год. в гр. Раднево по повод отнето предимство е възникнал конфликт между Стефан И. на 20 г. и Г.Н., на 28 год., при който двамата си разменили остри реплики. Малко по късно пред фитнес зала в гр. Раднево били Ц.К, Г. Н. и Ж.Ж. Последните били нападнати от четиримата обвиняеми, които започнали да им нанасят удари с бухалки. На 27-годишният Ж. Ж. бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белият му дроб. Ж. Ж. има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. 28-годишният Ц. К. е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа. 28-годишният Г. Н. е с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

По делото е установено, че Калчо И. е многократно осъждан, а последната му присъда е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице и настоящето деяние е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане, обв. Динко А. е осъждан за грабеж и реабилитиран към настоящия момент. Останалите обвиняеми са неосъждани.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са в ареста за 72 часа.

Утре, 5 май 2016 г., Окръжна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн