Започват ежедневни проверки за спазване на забраната за транспортиране на едри преживни животни в област Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 19.04.2016 г. в ОДМВР – Стара Загора се проведе работно съвещание с участието на служители от ОДМВР – Стара Загора и ОДБХ – Стара Загора.

На съвещанието бяха обсъдени съвместни действия във връзка с констатираните огнища на болестта „Заразен нодуларен дерматит“ по едрите преживни животни (говеда) в селата: с. Воденичарово, Община Стара Загора и с. Бяло поле, Община Опан и констатирани такива в Община Димитровград.

В изпълнение на издадена Заповед, № РР- ЗД -13/ 15.04.2016 г., на Областния управител на Област – Стара Загора за забрана на движението и транспортирането на едри преживни животни, с изключение на тези предназначени за незабавно клане до месодобивно предприятие, и забрана за провеждането на пазари и изложби на едри преживни животни на територията на Област – Стара Загора, ще бъдат извършвани съвместни проверки на полицията и ОДБХ – Стара Загора.

Служителите от Пътен контрол, Охрана на обществения ред и Териториална полиция ще извършват ежедневни проверки за спазване забраната за транспортиране на едри преживни животни на територията на Област – Стара Загора.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн