Над 80 младежи от 36 града участваха в 16-та “Национална пролетна сесия на детските и младежките парламенти и съвети в България”

STZAGORA.NET
*
Стара Загора бе домакин на 16-та “Национална пролетна сесия на детските и младежките парламенти и съвети в България”. Тя се проведе от 8-ми до 10-ти април 2016 г. с участието на над 80 младежи от 36 града в България. Младите хора от Младежки общински съвет – Стара Загора, заедно със своите гости дискутираха по темата: “Образование, кариерно ориентиране и развитие – личностен избор и родителски въздействия”.

Сесията бе официално открита от зам.-кмета на Община Стара Загора Иванка Сотирова, а водещи бяха Татяна Димитрова – началник на Регионален инспекторат по образование Стара Загора и Милена Илиева от Медицинския факултет на Тракийския университет.

Младежките съвети и парламенти представиха дейността на организациите си. Младежите обсъждаха формалното, неформалното и гражданското образование. С интерактивни игри и дискусии обсъдиха положителните и отрицателните страни на видовете образование.

Участниците дискутираха на тема: “Насочване на младите хора в избора на образование и професия”. Психологът Минчо Минчев и кариерните консултанти от Центъра за кариерно развитие с дискусии и интерактивни игри обсъдиха с младежите, дали изборът на бъдещата професия трябва да е под въздействието на родителите или по-скоро личностен.

В третата сесия на тема: “Кариерно развитие и реализация”, мотивиращи и емоционални бяха и думите на Здравко Тенев, Никола Николов, Радостин Танев, Бояна Танева, Ивелина Павлова, Христо Иванов, Ваня Кръстева и други млади хора, преминали през Младежки общински съвет Стара Загора и реализирали се успешно в желаната от тях професия млади старозагорци.

Младежите посетиха мемориален комплекс “Бранителите на Стара Загора”, Регионалния исторически музея Стара Загора, парк “Аязмото” и зоопарка.

В последния ден Петър Манов представи един от най-младите български депутати в Европарламента – Ева Паунова, както и работата на европейските структури и значението им.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн