Осъдиха действащ адвокат в Казанлък за измама и обсебване на парична сума

STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Казанлък постигна осъдителна присъда срещу А.С. за обсебване на парична сума и за измама с причинена имотна вреда – престъпление по чл. 209, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемата А.С. работи като правоспособен адвокат с първоначално вписване от януари 1988 г. През 2012 г. заради извършени от нея нарушения на правилата, установени в Закона за адвокатурата, същата е наказвана от дисциплинарния орган при Адвокатска колегия Стара Загора с „Лишаване от право да упражнява адвокатската професия за 3 месеца“.

Районна прокуратура – Казанлък е внесла обвинителен акт на 11 август 2014 г. срещу адвокат А.С. за обсебване на парична сума и измама с причинена имотна вреда в размер на 4000 лв. Престъпленията са извършени по повод образуване на граждански дела, като с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудила и поддържала заблуждение у свои клиенти, с което им е причинила имотна вреда.

С присъдата й е определено наказание шест месеца лишаване от свобода условно, което на основание чл.66 ал.1 от Наказателния кодекс е отложено с изпитателен срок от три години.

Присъдата на Районен съд – Габрово може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Габрово.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн