Боряна Карамихова оглави общинската организация на ДБГ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*

Боряна Карамихова

Националният съвет на “Движение България на гражданите”, който се проведе през уикенда в Банско, даде мандат на ръководството на партията да започне консултации за издигане на обща кандидатура за президент от името на Реформаторския блок. Структурите на движението имат едномесечен срок да предложат своите виждания за профила на кандидата.

ДБГ препотвърждава ангажимента си към меморандума между РБ и ГЕРБ за ускоряване на реформите в ключови сектори, като поставя акцент върху борбата с корупцията, образованието, здравеопазването, енергетиката и електронното управление. Националният съвет на ДБГ подкрепя проекта на антикорупционния закон и призовава за решителни мерки за борба с корупцията, се казва още в решението на форума.

“Държим реформите да не са фасадни, а с истинската дълбочина, която хората очакват” – каза вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева. По отношение бъдещето на Реформаторския блок, тя беше категорична, че ДБГ залага на консолидиране на Блока.

Форумът гласува Общинската организация на ДБГ в Стара Загора да се председателства от 38-годишната юрист Боряна Карамихова. Тя заема мястото на подалата оставка Дима Динкова, понастоящем част от дипломатическата ни мисия в Брюксел. “Натоварваме Боряна с огромно доверие и работа като разчитаме на балансираната й личност и организаторски умения – коментира старозагорският депутат Димитър Танев. – Политическото доверие за областния координатор на ДБГ Димитър Чорбаджиев е разколебано, а пред ДБГ има дълга и трудна писта. Кой ще налага темпото, определя и успеха на финалната линия.”
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн