Община Гълъбово и “Контур Глобал Марица Изток 3″ подновиха споразумението си за инвестиции в социалната сфера

STZAGORA.NET
*
Годишно ще бъдат финансирани социални проекти на стойност до 500 000 лв.
*
Гълъбово, 14 март 2016 г.
2 000 000 лв. за социални инвестиции са планирани по новото 4-годишно споразумение между Община Гълъбово и КонтурГлобал Марица Изток 3. Същевременно беше продължено до края на 2019 година и действието на първоначалното споразумение, по което успешно бяха реализирани повече от десет съвместни проекта.

При подписването на споразумението изпълнителният директор на “КонтурГлобал Марица Изток 3″ Гари Левсли заяви:

„Глобалната ни стратегия за развитие на бизнеса се основава на принципа за подобряване на работната среда и повишаване на качеството на живота, като предложим надеждна и достъпна електроенергия, насърчим икономическия растеж и допринесем за социалното благополучие. Ангажираме се да направим по-добри местата, където работим, защото и ние сме там.

В качеството ни на голяма компания в град като Гълъбово и регион Стара Загора е неизбежно да се превърнем в истински лидер в корпоративните социални инвестиции на местно ниво. “КонтурГлобал” активно и с желание поема своята роля и отговорности в тази посока. Подновяването на споразумението с Община Гълъбово е потвърждение на този дългосрочен ангажимент. Гордеем се с положителното въздействие, което оказваме върху общността в Гълъбово в сферата на образованието, здравеопазването и безопасността, социалното сближаване и сигурност на отделната личност, включително достъпа до зелени и безопасни обществени пространства, като насочваме вниманието си специално към хората и общностите в неравностойно положение.”

Споразумението предвижда “КонтурГлобал Марица Изток 3″ и Община Гълъбово да обединят усилията си за подобряване стандарта на живот на местната общност. “КонтурГлобал Марица Изток 3″ се ангажира да изпълнява своята Програма за корпоративна социална отговорност с грижа за околната среда, с внимание към населението, като същевременно подкрепя инициативи с културна, екологична и социална насоченост.

От своя страна Община Гълъбово ще подкрепя и насърчава висококачествената експлоатация на ТЕЦ “КонтурГлобал Марица Изток 3″. От общината отбелязват, че инвестиционната програма на Централата е довела до подобрение на екологичната обстановка и е повишила заетостта и ангажираността на местните компании, както и е подобрила благосъстоянието на населението в региона.

Николай Тонев, кмет на Община Гълъбово, благодари на “КонтурГлобал” за досегашната подкрепа и изрази задоволството си от продължаването на социално отговорния ангажимент:

“Споразумението с “КонтурГлобал Марица Изток 3″ надхвърля обичайните отношения между голям инвеститор и община. Това е дългосрочно партньорство в едни от най-важните социални направления като спорт, образование, култура. Затова смело мога да заявя, че в лицето на “КонтурГлобал” виждам партньор, който изпълнява ангажимента си не само към общината, но и към цялата местна общност.”

При изпълнението на проектите, както и досега “КонтурГлобал Марица Изток 3″ при възможност ще използва местна работна сила, като насърчава и въвлича местното предприемачество. Финансираните проекти ще са с цел укрепване на физическото състояние на младежта, подкрепа на културата и здравеопазването, както и подкрепа на социално слабите и хората в неравностойно положение. Те също ще спомогнат за подобряване на условията и по-добро оборудване и поддържане на обществени места като училища, болници, детски градини, социални центрове. Споразумението покрива цялата територия на Община Гълъбово, включително селата на територията на Общината.

Проекти по Споразумение между Община Гълъбово и “КонтурГлобал Марица Изток 3″ 2012–2015 г.

Споразумението за социални инвестиции между “КонтурГлобал Марица Изток 3″ и Община Гълъбово беше подписано веднага след придобиването на Топлоелектрическата централа и влезе в сила от началото на 2012 г. за период от 4 години. Общата сума на средствата, инвестирани в проекти по Споразумението за 2012-2015 г., е 1 358 136 лв. или 694 402 евро.

Проектите са:

* ОДЗ „Радост”, гр. Гълъбово (обединено детско заведение – детска градина и ясла) – основен ремонт на сградата на детското заведение (в това число и обзавеждане,), дарение на стерилизатори за всички групи на детското заведение, реконструкция и модернизация на дворните площи на ОДЗ “Радост“ (в т. ч. вертикална планировка, закупуване и монтаж на комбинирани детски съоръжения за всички възрастови групи).
* ЦДГ “Наталия”, гр. Гълъбово – основен ремонт на спортната зала и басейна, ремонт на фасада на сградата и оградата на детското заведение, дарение на обезвлажнител за залата на басейна.
* Дарение на медицинско оборудване на Многопрофилна болница за активно лечение, гр. Гълъбово (МБАЛ Гълъбово) – дарение на система за дигитализация на рентгенови снимки тип CR – DiVario CR F 20.
* Инфраструктурен проект с. Медникарово – основен ремонт на сградата на кметството, ремонт на помещението на здравната служба, ремонт на помещението на полудневна детска група, изграждане на детска площадка.
* Инфраструктурен проект с. Обручище – основен ремонт на сградата на кметството на село Обручище, околни сгради и ремонтни дейности в гробищния парк на село Обручище.
* Инфраструктурен проект с. Искрица – Извършване на ремонтни дейности на площад в с. Искрица, Община Гълъбово, в т. ч. и оформяне на зелени площи, парково осветление, ограда, градински пейки.
* Дарение на материали за ремонт на санитарни помещения в обществена сграда в Гълъбово.
* Основен ремонт на Спортна зала „Енергетик“, гр. Гълъбово – предстои да бъде завършен през настоящата година.

Споразумението е израз на стремежа на нашата компания да подобрява средата, в която оперира и да работи за повишаване на благосъстоянието и жизнените условия на местната общност. Потвърждение на дългосрочната ни ангажираност в тази посока е и подновяването на споразумението за още четири години. Това дава възможност в началото на 2016 г. да довършим ремонта на Спортната зала в Гълъбово, чиято общата стойност възлиза на 700 000 лв.

Извършените ремонтни дейности на помещенията и съоръженията в Спортната зала подобриха изцяло нейната функционалност, удобство и хигиена, като тя беше напълно пригодена за ползване от хора със затруднена подвижност. След ремонта залата отговаря на всички съвременни изисквания за тренировки и провеждането на спортни състезания по футбол, хандбал, бадминтон, художествена гимнастика, тенис на маса, борба.

Изцяло беше възстановен покривът, като беше положена хидроизолация и водоотвеждащи съоръжения. Сградата беше санирана, топлоизолирана и пребоядисана. Беше извършен основен ремонт и на тренировъчната зала като бяхо подменени всички настилки и беше изграден окачен таван с ново осветление. Сменени са още дограмата, седалките, парапетите на трибуните. Всички санитарни помешения са основно ремонтирани. Изцяло са обновени съблекалните, сервизните помещения и залите за тенис на маса и борба, където освен ремонта е доставена и базова спортна екипировка.

Първото голямо събитие, което се проведе на 12 и 13 март в залата, беше 15-ят междунороден турнир по борба свободен стил „Злати Динев Ройдев“, чийто основен спонсор с 11 735 лева беше “КонтурГлобал Марица Изток 3″. Това е най-голямото мероприятие от спортния календар на община Гълъбово, чието спонсориране също беше в резултат от решението да се поднови дългосрочното споразумение с Общината.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн