Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ: В Стара Загора се усещат реалните резултати от реално свършената работа

STZAGORA.NET
*
„През 2007 г. започнахме с един кмет на община в Старозагорска област, а в момента имаме петима кметове на общини, 67 кметове на кметства и 80 общински съветници. Усещат се“. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който бе в Стара Загора за среща с актива на партията от областта. В конферентната зала на хотел „Мериан Палас“ присъстваха ръководствата на общинските структури в региона, кметовете и общинските съветници на ГЕРБ от Старозагорска област, както и ръководствата на присъдружните организации.

Цветан Цветанов направи ретроспективен анализ на резултатите на ГЕРБ във всички 11 общини през мандатите от 2007 г. до момента.

„През миналата година изключително важно бе в Стара Загора и Казанлък да спечелим на първи тур, да затвърдим позициите си в Раднево и Мъглиж, да покажем лице и в бастионите на нашите политически опоненти, какъвто е случаят в Павел баня и Николаево“.

„Безапелационният победител е кметът на Стара Загора Живко Тодоров, редом с кметовете на София и Бургас. Благодаря на старозагорци и структурите на ГЕРБ, че Живко Тодоров спечели категорична победа още през 2011 г.“, подчерта Цветанов. „След един труден мандат на ГЕРБ, при управлението на проф. Светлин Танчев от 2007 до 2011 г. това бе изключително важно. Още тогава решихме, че ни трябва енергичен човек. Живко Тодоров е един от най-перспективните политици в нашата партия“. „В Казанлък Галина Стоянова даде нов облик на общината и ново заслужено самочувствие на структурата на ГЕРБ, че са успешни и, че благодарение на работата им се случват добри неща. Благодаря на нея и на екипа й за всичко, което са направили до момента. Младежите от партията са самоотвержени и правят всичко възможно да реализират десетки инициативи”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

„В Община Павел баня бяхме колебливи в избора си за кандидат кмет на последните местни избори. Тук най-късно обявихме номинацията си, но сме наясно, че там е налице тежка конфронтация на политическо ниво. В Раднево благодаря на д-р Теньо Тенев, че пое отговорността да се кандидатира за кмет и че успя да консолидира избирателите, които го подкрепиха, подчерта Цветан Цветанов.

Според него никой не трябва да се успокоява от постигнатото. „Трябва да сме самокритични и да сме винаги сред хората, за да бъдем близко до проблемите им и да намираме работещи решения. Кметовете искат стабилно правителство, силна изпълнителна власт и силна политическа воля за политики, които стигат до хората. При политическа нестабилност, каквато имаше през 2013-2014 г. кметовете изпадат в изключително трудна ситуация“, категоричен бе Цветанов.

„Партия ГЕРБ ще има свои кандидати за президент и вицепрезидент. Те ще бъдат обявени през май-юни. Искам да разсея всякакви слухове за разнобой между мен и премиера Борисов относно нашите кандидати. Тези неща се тирижират от пет години и винаги се засилват преди избори. Ние много сериозно се подготвяме за предстоящите президентски избори“ – каза Цветанов, като заяви още, че силата на ГЕРБ са добре укрепените структури, защото най-добре подготвената партия винаги побеждава.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн