Мобилна лаборатория следи качеството на горивата на бензиностанции SHELL

STZAGORA.NET
*
Наличието на „Знак за качество“ на SGS в търговските обекти на Shell потвърждава, че те предлагат само горива, които отговарят на БДС и европейските стандарти за високо качество.
*
Shell България официално представи днес „Знак за качество“ – най-обстойната инициатива за инспектиране и сертифициране на качеството на продуктите на пазара в България. В страната компанията е единствената в бранша, която получава сертификат за своята система за управление на високото качество на предлаганите горива от независимия световен лидер в контрола SGS. За проекта е създадена специално оборудвана мобилна лаборатория, която посещава без предварително предупреждение бензиностанциите Shell и анализира на място 7 параметъра на бензиновите и 7 параметъра на дизеловите горива.

В продължение на три месеца SGS е осъществила детайлни тестове на обекти Shell в цялата страна, които са максимално представителна извадка за веригата. Резултатите от проведения анализ дават основание за сертифицирането със „Знак за качество“, тъй като данните показват, че изследваните горива отговарят не само на БДС, но и на европейските стандарти за високо качество. Тестовете включват и уникална проверка за наличие на микробиологично замърсяване при дизеловите горива, която не е част от задължителните регулаторни изисквания и Shell България е първата компания в страната, която следи този параметър. Спонтанните посещения на мобилната лаборатория продължават, като за една година ще има 600 теста на бензиностанциите на компанията.

„Стандартите на Shell за качествен контрол са безкомпромисни и горивата са под постоянен надзор от пътя им от депото до бензиностанцията. Финалната стъпка в този процес е проверката в търговския комплекс от независима сертифицираща лаборатория с международен авторитет – SGS. Вярвам, че с въвеждането на тази уникална за България програма правим значима крачка в усъвършенстването на системата за контрол на горивата, които предлагаме на нашите клиенти, за да отговорим на техните постоянно нарастващи очаквания.“ сподели Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България.

Анализът в мобилната лаборатория се прави с високотехнологични уреди от специалисти на SGS, които контролират параметри на бензина като октаново число, сяра, парен натиск, дестилационни характеристики и др. За горивата за дизеловите двигатели анализът се прави на показатели като плътност при 15 °С, пламна температура, съдържание на вода, сяра и др.

Резултатите от тестовете на всяка бензиностанция се обявяват както на сайта www.shell.bg, така и на съответния търговски обект. По този начин се осигурява прозрачност на данните, получени от проведените анализи, за да бъдат клиентите постоянно информирани и убедени в качеството на горивата, които се предлагат на бензиностанциите Shell в страната.

„Като лидер в предлагането на специализирани бизнес решения, които повишават качеството, вярваме, че нашите независими услуги добавят значителна стойност за клиентите на Shell България. Нашата методология, основанa на познания и ангажираност с качеството и безопасността ни позволяват да предоставяме иновативни решения за контрола на горивата Shell.“ допълни Димитър Марикин, управител на SGS за България.

Инициативата е част от световната стратегия на Shell за усъвършенстване на продуктите, които предлага и все по-доброто обслужване. Компанията непрекъснато търси нови начини, с които да развива и надгражда безкомпромисната си система за контрол на качеството, за да отговори на постоянно нарастващите изисквания на клиентите. Разработването на нови инициативи като „Знак за качество“ е естествено продължение на усилията на Shell да осигури на шофьорите спокойствие на пътя и максимално удоволствие от пътуването.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн