Регионалната здравна инспекция и Сдружението на хотелиери и ресторантьори в Стара Загора – с единни действия против пушенето в заведенията

STZAGORA.NET
*

Д-р Златина Нанева

По инициатива на ръководството на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора беше организирана среща с Управителния съвет на Сдружението на хотелиери и ресторантьори. Директорът на РЗИ д-р Нанева изрази притеснение от факта, че 3 години след въвеждане на забраната за тютюнопушене все още има заведения, които я нарушават. Към това тя добави и неподходящо, граничещо с агресия поведение от страна на работещи в заведенията по време на проверки. От Сдружението приеха с изненада последния факт, но не отрекоха, че нарушения има.

Обща беше констатацията, че има градове, в които напълно не се спазва законът и това предпоставя извънзаконовите действия при други от бранша. Обща беше позицията, че институциите трябва да бъдат единни в прилагането на закона и паричните санкции да бъдат по-сериозни.

“Колкото и тежки да са последствията за бизнеса, приемаме забраната като стъпка във вярната посока. Ние сме социално отговорен бизнес и превенцията е дълъг, труден, но необходим път, за да възпитаме у децата друг тип поведение” – отбеляза Иван Михалев, председател на Сдружението. Той пое ангажимент да информира членовете на Сдружението за срещата и Управителният съвет да излезе с призив за непримиримост при нарушаване на законоустановените норми.

От 2012 година РЗИ и Сдружението на хотелиери и ресторантьори работят по обща програма “Детство без тютюнев дим”. Програмата е 10-годишна и обхваща възрастови групи от 6 до 18 години. Резултатите от нея се обсъждат и отчитат периодично.
#

социално споделяне

1 коментар on “Регионалната здравна инспекция и Сдружението на хотелиери и ресторантьори в Стара Загора – с единни действия против пушенето в заведенията”

  • ения wrote on 12 февруари, 2016, 17:19

    В кафене Кинг в Ст.Загора находящо на ъгъла улСимеон Велики и Ангел Кънчев се пуши непрекъснато вътре в залата


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн