Бабинден дойде и в старозагорската Болница „Тракия“ с 22 бебета повече

STZAGORA.NET
*
25-годишната родилка Силвия от Симеоновград поля с вода сапуна в ръцете на завеждащата АГ-отделение в старозагорската Болница „Тракия“ – д-р Калина Пиперкова, и той се плъзна леко така, както леко ще се раждат бебетата тук. Така на днешния 21 януари – Бабинден, за 7-ма поредна година беше спазен старият български обичай. Силвия вече се радва на новородено момиченце Йоана и е много благодарна за грижите и добрите условия в отделението на Болница „Тракия“.

От началото на годината тук са се родили 29 бебета. През изтеклата 2015 г. в Болница „Тракия“ са се родили 529 бебета, което е с 22 деца повече в сравнение с предходната 2014 г. Така от отварянето на Болница „Тракия“ преди 7 години до днес тук са проплакали 3169 бебета.

Специални гости на тържеството бяха доайените в акушерската професия – 90-годишния проф. Тотю Пиперков от Пловдив и обичаният от много поколения старозагорци д-р Атам Саркисян.

Лекарите от АГ-отделение на Болница „Тракия“ получиха поздравителни адреси за отличната си работа от областния управител инж. Георги Ранов, от кмета на Стара Загора Живко Тодоров и от началника на РЗОК д-р Славка Йорданова. Своите пожелания за добри резултати и занапред отправи и ръководството на РЗИ-Стара Загора. Лекари, акушерки и медицински персонал получиха поздравления от името на създателите на Болница „Тракия“ – сем. Колеви, поднесени лично от г-жа Лена Колева.

Малките възпитанички на балетната школа на Снежана Дескова поздравиха всички присъстващи с ефирно танцово представление.


Пресцентър Болница „Тракия“

#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн