Община Казанлък ще инвестира 5.2 млн. лв. в инфраструктурни проекти през 2016 г.

STZAGORA.NET
*
Зам.-кметът Даниела Коева представи инвестиционната програма на Община Казанлък за 2016 година на обща стойност 5 млн. 254 хил. 115 лв. Тя включва проектиране, асфалтиране, внедряване на мерки за енергийна ефективност, както и прединвестиционно проучване за интегриран градски транспорт.

Улиците, които предстои да бъдат асфалтирани, са: ул. „Ген. Столетов“ (в участъка от ул. „Войнишка“ и кръстовището с ул.“Опълченска“), ул. „Фукуяма“ (до блок 31, в ж.к. Изток), ул.“Еделвайс“, ул.“Филип Тотю“ и ул. „Тюлбенска“. Ще бъде асфалтиран и паркингът зад НЧ „Искра“, както и междублоковото пространство северно от МБАЛ Казанлък. След като през изминалата година бяха внедрени мерки за енергийна ефективност в ЦДГ №8, ЦДГ №18 и ОДЗ №36, през 2016 г. предстои и газификация на тези заведения. Мерки за енергийна ефективност ще бъдат въведени в ОДЗ №2, ОУ „Кулата“ и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Кандидат за внедряване на мерки за енергийна ефективност е и училище „Христо Ботев“, село Шейново.

В инвестиционната програма е предвидено още довършването на ПМГ „Никола Обрешков“, за което са отделени 374 хил. 610 лв. Ще бъдат проектирани междублоковите пространства на бл. 9, 10, 11 и 12 в кв. „Васил Левски“. Предвидено е още проектиране на рекултивация на депото за битови отпадъци и проектиране на тренировъчно игрище „Севтополис“. През 2016 г. ще бъде обследван и проектиран и надлезът по бул. “Розова долина“. Проектиране за въвеждане на мерки за енергийна ефективност се предвиждат в ЦДГ №17 и Детска ясла №8. В инвестиционната програма са заложени и средства за подмяна на дограмата на лагер „Паниците“. През настоящата година ще бъде ремонтиран и пазар “Запад” в Казанлък.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн