Световната оперна прима Веселина Кацарова с майсторски клас в родната Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Световната оперна прима Веселина Кацарова ще прави майсторски клас в родната Стара Загора. Мецосопрано №1 обеща това на среща със своите почитатели в града, който посети след преминалия при изключителен интерес солов рецитал в столичната зала „България”.

Срещата продължи повече от три часа с изпълнения на ученици от НУМСИ “Христина Морфова”, Детско-юношеската школа за опера и балет “Маргаритки”, солистите на операта Нели Нечева и Денис Иванов, и разговори със старозагорци, които я посрещнаха изключително топло. От името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и общинското ръководство поздравления поднесе зам.-кметът Иванка Сотирова.

Примата В. Кацарова направи малък уъркшоп по вокално майсторство и артистично поведение пред публиката, заедно със студентката в Националната музикална академия Анита Шишкова. Тя беше отрупана с цветя и сложи автографи на специални картички за почитателите си в препълненото фоайе на Държавна опера Стара Загора.

Със сълзи в очите, изключително развълнувана от топлото посрещане и изпълненията на младите таланти, Кацарова призна – “Няма други гласове като тези на българските деца – имат такава чистота!”. Тя ги насърчи да не се отказват от избрания път, пред каквито и трудности да са изправени.

На финала блестящата изпълнителка зарадва присъстващите с изпълнение на барокова ария на Хендел.

#

бутон за споделяне

2 коментари on “Световната оперна прима Веселина Кацарова с майсторски клас в родната Стара Загора”

  • инж. Никола Христов wrote on 16 март, 2017, 22:14

    Уважаема редакция,

    Възможно ли Ви е да ми предоставите Е-mail адреса на уважаваната г-жа Веселина Кацарова, за което ще Ви бъда безкрайно благодарен.

    С уважение – почитател на Великото Оперно искуство

  • admin wrote on 18 март, 2017, 10:44

    Попитайте в Пресцентъра на Държавна опера – Стара Загора, на адрес starazagoraopera@gmail.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн