Петър Хубчев за старта на подготовката на “Берое”: “Първа цел е всички да са здрави”

STZAGORA.NET
*
Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите минути преди старта на зимната подоготовка на отбора. Вижте какво сподели той пред медиите:

„Започваме мотивирани. Надявам се всички да са в добро настроение и най-важното е да са здрави. Едва ли мога да кажа нещо кой знае колко интересно за журналистите в този момент. За мен най-важно е футболистите да бъдат здрави. Започваме подготовката тук в Стара Загора и почти през цялото време ще сме тук. Само за 9 дни ще направим лагер в Турция на място на което ходим от доста време и знаем каква е обстановката там. Идеята е да използваме хубавите терени и дано и времето да е хубаво и да направим за тези 8 или 9 дни три контроли. Голямата част от подготовката ще премине в Стара Загора.“

На въпрос дали вече се преговаря с играчите, чиито договори изтичат лятото, Хубчев отвърна: „Този въпрос може би не трябва към мен да бъде зададен. Имаме план. Знае се на кои футболисти им изтичат договорите. Въпрос на време и разговори с ръководството е. Не крием, че имаме разговори с няколко човека, но не на всяка цена. Много е трудно и затова казах, че едва ли ще кажа кой знае колко интересни неща. По-скоро за пореден път трябва да повторя част от нещата. Търсим хора, които да се съобразят с някои от правилата в „Берое“, а те са известни на футболистите. Много е трудно, но пък от друга страна ако намерим такъв човек сме сигурни, че ще пасне като характер и ще пасне към колектива, което е по-важно според нас. Водим разговори. И на мен ми се искаше от първия ден да е ясно на 100% какво става, но е трудно и това е нормално във футбола.“

„Понякога и до последния ден в подготовката трябва да има такива решения. Не са много хората, но водим разговори. За втори или трети път ще кажа, че за мен е най-важно да са здрави момчетата, които са в съблекалнята и тренираме сериозно от днес.“ – каза още Хубчев.

Наставникът бе попитан дали предстоящият юбилей „100 години Светът е Берое“ може да мотивира играчите за още по-челно класиране. Той отговори: „Какво имате предвид по-челно класиране? От кога? Имате предвид от миналата година? По-челно от тогава е шампиони да станем. Настроенията са хубаво нещо. За мен е важно да се подготвим както трябва и ще видим.“

„Антон Огнянов ще разтрогне договора си с клуба. Други няма. Всички са в плановете. За пореден път – най-важно е всички да се подготвят както трябва. Може би сме болни на тази тема, но на това държим. До тук се оправдават някои неща. Дано няма контузии и ако може целият отбор да тренира цялата подготовка без контузии. Това ми е първата цел. От там нататък ако можем да привлечем човек, който според нас ще ни помогне, ще бъде още по-добре. Имаме конкретни позиции – 2 или 3 са, но ако имаме възможност да привлечем човек, който сме преценили, че отговаря на това, на което преди малко говорихме може и да не се съобразяваме с това.“ – обясни Хубчев.

„За Керкар, това което аз знам, тъй като поддържахме връзка и в почивката, е, че е на 100% готов. Днес сутринта е направил един магнитен резонанс във Франция при професора, който го е лекувал и направил операцията там. Утре ще бъде тук. Аз лично страшно много се радвам за това момче, тъй като той е един от чужденците, които от първия ден, в който е в Стара Загора, играе с цялото си сърце за клуба. Надявам се много да е здрав. Дано да издържи. Много е рисковано след такава тежка контузия да не се появи нещо друго. Ще внимаваме с него, но от утре ще тренира с нас“ – сподели специалистът.

„От първата тренировка с отбора няма да има юноши, но в подготовката е възможно да вземем и няколко човека от тях от време на време“ – завърши Хубчев.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн