Районна прокуратура – Стара Загора постигна осъдителна присъда за подпомагане на 33 сирийци и иракчани да преминат незаконно у нас

STZAGORA.NET
*
По искане на прокуратурата са отнети в полза на държавата товарен автомобил, с който са превозвани лицата, и 500 евро, придобити от престъплението
*
На 10 декември 2015 г. Районна прокуратура – Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 32-годишния Ангел А. от гр. Хасково, обвинен за подпомагане на незаконно преминаващи през страната чужденци – престъпление чл.281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Разследването по делото, от регистриране на престъплението до приключването с осъдителна присъда, е продължило само 26 дни.

Районен съд – Стара Загора му е наложил наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години и шест месеца, както и глоба в размер на 5000 лева. По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът е постановил и да бъдат отнети в полза на държавата товарният автомобил марка „Пежо Боксер“ със софийска регистрация, с който лицата незаконно са преведени в страната, както и сумата от 500 евро, която Ангел А. е придобил чрез престъплението.

Ангел А. беше задържан от органите на МВР на 15 ноември 2015 г. на автомагистрала “Тракия” в района на Стара Загора, в посока запад към София, по време на извършена проверка на управлявания от него товарен автомобил марка „Пежо Боксер“ със софийска регистрация. При проведеното претърсване е установено, че в автомобила пътували 33 лица от Сирия и Ирак, сред които 13 лица под 16-годишна възраст, влезли в България без документи за самоличност. Съдебният акт на Районен съд – Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн