Министър Красен Кралев и кметът на Казанлък откриха площадка за екстремни спортове в града

STZAGORA.NET
*
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе официален гост днес на откриването на нова спортна площадка в Казанлък. Сред официалните гости на събитието бе и Константин Папазов, треньор на мъжкия баскетболен отбор на „Левски“, както и народния представител Нено Влайков.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова откри събитието с благодарности към всички гости и граждани, които присъстваха, както и към хората, които участваха в реализирането на проекта. Тя изяви своето желание за работа по още проекти, които да подобрят спортната инфраструктура на Казанлък. Такива проекти са градския стадион и колодрума. „ Трябва да продължаваме да градим и да правим, защото казанлъчани умеят да пазят и съхраняват хубавото и полезното. Искам да поздравя треньорите, които са тук и работят с много деца и млади хора. Те постигат много добри резултати и на национално ниво.“, заяви Стоянова.

По отношение на средствата, които се отделят за спорт на територията на Общината, Стоянова поясни: „Всичко, което може да направи Общината със собствения си бюджет го прави и подпомага клубовете, без да ги противопоставя. Общината се включва там, където наистина трябва да се помогне.“

Министър Кралев благодари на всички присъстващи за топлото посрещане и заяви, че се надява новата спортна площадка да стане притегателна сила за младите хора в града, като ги накара да спортуват. Министърът на младежта и спорта заяви своята готовност за съвместна работа с Общината, с думите: „Можем да обещаем, че ще работим. Нашият екип от самото начало се захвана здраво с работа. Знаем, че има много проблеми със спортната инфраструктура. Много малко са средствата, с които се разполага. Правим максимума и правим всичко възможно да прокараме пътеки и да осигурим финансиране за различни проекти. Няма да направи изключение желанието ни да помогнем и в Казанлък.“

Спортната площадка е на стойност 365 671,99 лв. и е реализирана по проект „Подобряване на физическата и жизнена среда на градския център за осигуряване на устойчива и екологична градска среда за по-високо качество на живот и нови възможности за социално икономическо развитие”, финансиран по програма „Регионално развитие“ 2007-2013. На площадката са изградени стена за катерене и рампи за каране на скейтборд.

След откриването на новата спортна площадка министър Кралев посети колодрума и градския стадион, за да се запознае със състоянието на обектите.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн