Районна прокуратура – Казанлък извършва разследване срещу пиян шофьор, нарушил обществения ред и държал незаконно оръжие и боеприпаси

STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Казанлък наблюдава бързо производство срещу Дянко Н., на 59 г. от гр. Казанлък, за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в неуважение към обществото, като деянието е съпроводено и със съпротива срещу орган на властта – престъпления по чл.343б ал.1 от НК и по чл.325 ал.2, във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Районна прокуратура – Казанлък наблюдава и досъдебно производство срещу Дянко Н. за държане на оръжие и боеприпаси – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс. В момента се извършват активни процесуално-следствени действия и по двете производства под ръководството на наблюдаващ прокурор.

На 3 декември 2015 г. към 18,30 часа на тел.112 е получено съобщение за нарушител на обществения ред до сграда в гр. Казанлък. На място пристигнал полицейски екип, който установил, че в лек автомобил, марка „Опел Вектра“ се намирал Дянко Н., срещу който бил подаден сигнала за нарушаване на обществения ред. Докато се извършвала проверката, Дянко Н. запалил двигателя на колата си и потеглил. След преследване от органите на реда е бил спрян в междублоковото пространство в жилищен комплекс „Изток“ в гр. Казанлък. При последвалата проверка Дянко Н. оказал съпротива на полицейските служители и опитал да използва законно притежаван пистолет, марка “Макаров”. Служителите на МВР от гр. Казанлък предотвратили изваждането на оръжието. Установено е, че Дянко Н. управлявал лекия автомобил ”Опел Вектра” с концентрация на алкохол в кръвта – 2,80 на хиляда, което е било установено с техническо средство “Дрегер” .

На 4 декември 2015 г. е било извършено претърсване във вила, обитавана от Дянко Н., в землището на гр. Казанлък. Там полицейските служители намерили общоопасни средства – оръжия и боеприпаси, както и приспособления за огнестрелни оръжие – 10 броя оптически мерници, които са притежавани без необходимото разрешение.

Дянко Н. ще бъде привлечен като обвиняем по бързото производство на Районна прокуратура-Казанлък за шофиране след употреба на алкохол и непристойни действия, нарушаващи обществения ред, а по досъдебното производство за държане на оръжие и боеприпаси без разрешение предстои да бъдат назначени експертизи.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн